36 KOMMENTARER

 1. Jag kan förstå Fabians hustrus ”under isen”-reaktion på avslöjandet av hans identitet. Samtidigt måste jag säga att hon enligt min mening borde känna precis tvärtom, Fabian Fjälling är ju inget mindre än någon form av nationalhjälte.

  Var stolt över din make Fabian Fjällings insats för Sverige, fru Fjälling, i sinom tid kommer det visa sig att han har spelat en viktig roll för vårt lands, förhoppningsvis, utveckling mot en sann demokrati.

  Respekt.

 2. Bra Thorbjörn. Vi måste reagera mot mediamaskinen. Personligen känner jag ett raseri inför de fega och faktaresistenta prostituerade journalister som förföljer folk med utmanade tankar.

 3. Tack Torbjörn för att du på ett nyanserat sätt befriar MSM från delar av sitt självpåtagna ansvar att vara
  tankepolis åt svenska folket.
  Vad gäller Diamant så
  kolla bilden http://www.kosovodiaspora.org/wp-content/uploads/2017/01/MOSKVA34.jpg
  på siten
  http://www.kosovodiaspora.org/diamant-salihu-telling-other-peoples-stories-through-journalism/

  Hur kunde det vara så att han var på rätt plats och rätt tid för denna händelse.
  Var tanken att han också där skulle leverera färdig ”tankeföda” åt folket.
  Vi vet ju numera att hela kuppen från ett visst håll planlagts sedan länge.
  Är det någon som vill fråga honom i hans bostad så prova att googla ”ratsit Diamant Salihu”.
  Han är säkert välvilligt inställd till hemintervjuer.

  LeifB

 4. Bra artikel från Newsvoice och Text av Torbjörn Sassersson och att Fabian Fjälling får stöd för sitt viktiga journalistiska arbete när drevet går och medföljande falska påhopp och rena trakasserier och där t.om hans barn och fru får jagas och utfrågas av reportrar ifrån Expressen. Dessa kvällstidningshyenor och de förtjänar det epitetet när ger sig på hans familj och det är rent ut sagt vedervärdigt. Som kommentar till den nedre slutklämmen ”I en tid präglad av fake news, propaganda och filterbubblor är den grävande journalistiken viktigare än någonsin.” – Terje Carlsson, Föreningen Grävande Journalister” så vill jag påpeka att denna förening gav Researchgruppen priset guldspaden. Researchgruppen som kallar sig själva för ”fetare än Stasi” och de har brottsdömda som grundare av gruppen och de hackar konton och har haft ett nära samarbete med t.ex Expressen och har nära kopplingar till Expo. Var och en får bedöma sanningshalten i denna artikel. https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

 5. Starkt och modigt av NewsVoice att skriva om detta. Vägen till en hel värld går genom samtal, självinsikt och förståelse. Ur det utkristalliseras sanningen som kan visa oss vägen fram.

  Jag har blandade känslor kring Fabian Fjälling.

  Han har rätt i mycket det han granskar. Det uppstår mycket frustration när mainstream media sätter sig på höga hästar och tror sig ha ensamrätt på konsensus. Han har rätt i att MSM beter sig mycket illa när de inte vill samtala. Förtryck av åsikter och känslor får konsekvenser. De bär ett stort ansvar för hatet i samhället.

  MEN hans märkliga intresse för H är olustig, kylig, kallsinnig och i mina ögon snedvriden. Ger mig en dålig känsla. Av den anledningen publicerar jag inte deras material. Det förstör för oss andra. Tycker Fabian Fjälling borde vara ärlig och berätta var han står. Tänk om Expo kunde visa mod och låta honom få komma till tals för att därigenom kunna visa att han tänker farligt fel? Skulle kunna vara lärorikt för andra med liknande tankar. Fast det är väl för mycket begärt. Om högerextremismen försvann skulle Expo inte ha något att göra.

 6. Trevlig intervju och trevligt att få reda på familjens etniska bakgrund. ”Främlingsfientlighet” blir ett komiskt ord i sammanhanget.

  Det är otroligt talande att tabloidblaskan inte vill svara. Tabloidblaskan förväntar sig ändå att folk ska svara på deras frågor. Dubbelmoral. Fenomenet påminner om flykten från kommentarsfält och borttagningen av länkningar till bloggar som kommenterat deras underlägsna alster.

  Vi kan läsa viktigare texter och tänka viktigare tankar. Vi kan läsa en media som skapar enhet mellan hederliga medborgare i Sverige på alla möjliga plan. Byt medier, gott folk! Läs nyheter som du känner att du kan lita mer på som ex. Newsvoice!

  Fler kommentarer om saken:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/03/05/klandervard-tabloidblaska-skrammer-slag-pa-barnfamilj-och-hanger-ut-kritiskt-tankande-medborgare/

 7. re Pål Bergström som skriver:

  ”MEN hans märkliga intresse för H är olustig, kylig, kallsinnig och i mina ögon snedvriden. Ger mig en dålig känsla. Av den anledningen publicerar jag inte deras material. Det förstör för oss andra.”

  Kan man inte bara bedöma materialet utifrånfrån det som presenteras utan att för dens skull skjuta budbäraren. Lite mera som väderflickan på TV.
  Har själv läst en hel del av dessa förbjudna böcker och texter och kan förstå honom.
  Fler borde läsa dom eller åtminstone fundera över varför dom blivit förbjudna.
  Då kunde man öppet debattera dessa böckers innehåll vilket är omöjligt idag men allt rullar fort nu
  och kanske kan vi se en öppen debatt om den historia som vaktas av exvis ”levande historia”, Hollywood mfl.
  Fundera på varför filmen Schindlers List vid visning i Sverige hade bortklippt att filmen var fiktiv och att eventuella likheter med verkliga namn och händelser var olyckliga sammanträffanden.
  En hel generation skolbarn tror fortfarande att denna film var en dokumentär.
  Vi måste kritisk öppna för alternativa nya sanningar om än det kostar på.

 8. Jag bryr mig skit i vad Fabian anser om förintelsen eller Hitler, det relevanta är vilka frågor han ställer till makthavare och journalister och vilka svar han får. GS är en väckarklocka som förhoppningsvis väcker det sovande folket.

 9. Jag vill gärna skicka en hälsning till Fabian Fjällings hela familj. Jag har själv personlig erfarenhet av att bli uthängd i Media.

  Ni har en pappa som ni bara skall vara stolta över. Han är både modig och ärlig och bryr sig om andra människor och vill att Sverige skall bli en bra plats att leva på. Det vet ni redan, eller hur? Håll ihop, var inte rädda för vad folk skall säga. Vi är många fler än ni kanske tror som tänker på er. Det värsta som kan hända när man blir uthängd i Media är att ens familj splittras. Snälla, låt det inte få ske. Låt inte de som vill er pappa illa få rätt. Man måste få tycka vad man vill och ställa frågor till dem som har makt utan att bli betraktad som en brottsling. Det får ni väl inom er egen familj, eller hur? Jag vet att ni har det jobbigt nu, men om ni stöttar varandra, så kommer ni att må mycket bättre och känna er starkare. Efter en tid kan ni se tillbaks på allt som hänt och känna er stolta tillsammans.

  Med varmaste hälsningar
  Lasse Wilhelmson

 10. Äntligen någon som ser låter Fabian ge sin syn på det. Det märks ju väldigt tydligt hur Fabian vill att sanningen ska komma ut medan Expressen undviker och inte vill bli ifrågasatta.

  Fortsätt så!

 11. Efter alla utmärkta, lärorika, avslöjande artiklar som NewsVoice och Torbjörn Sassersson publicerar så är denna en av de allra bästa enligt min uppfattning. För det första är det ett kraftfullt stöd och ställningstagande för medborgares rätt att granska, att tänka och tycka och tro och tala och skriva fritt. Det är något som blir viktigare och viktigare i en tid när nätet fylls av hat och trakasserier mot oliktänkande.
  För det andra är det en mycket fyllig och nyanserad bakgrundsberättelse om vad som hände, så vi läsare får en möjlighet att själva ta ställning. Det jag gillade allra mest var Torbjörns intervju med Fabian, där Fabian fick berätta om syftet med Granskning Sverige och deras grundsyn och arbetssätt. Jag tillhör dom som gärna lyssnar på Granskning Sveriges intervjuer och imponeras av de vassa frågorna. Naturligtvis går mina tankar till den store Sokrates, som på grund av sina avslöjande frågor till makten tvingades dricka giftbägaren.

 12. Jag har inga blandade känslor för Fabian. Jag gillade honom innan och gillar honom än mer nu. Jag har hela tiden sökt sanningen framför allt och vänt på de flesta stenar många avfärdar innan de gjort någon som helst research. Dragit precis samma slutsatser som Fabian gällande det ingen får ifrågasätta. Och jag är, om än arg, eller rosenrasande, över orättvisor och utnyttjande av barn och människor, där folk i allmänhet utsätts för slaveri och både långsam och snabb död, en av de fredligaste människor på denna jord, som vill frihet, kärlek och medmänsklighet, och vill leva i harmoni med djur och natur. Lydmedierna, de sanna fejknyheterna, är så pinsamma att jag skäms. Vilket är bra.
  Vi borde har FLER som Fabian!!!
  Och Newsvoice. 🙂

 13. Har stor erfarenhet av att konfronteras med vänsterns självutnämnda åsiktsmaskiner. Dessutom har jag erfarenhet av att bli sparkad från mitt jobb för att ha åsikter. Så jag vet hur de tongivande rösterna inom Kulturvänstern och vänstermedia försöker smutskasta och skandalisera sina motståndare.

  Därför kan jag bara sympatisera med Fabian Fjälling för det drev han utsatts för. Hoppas han är stark och rider ut stormen. Det är ju faktiskt han som kan gå med högburet huvud för sina insatser. I stort sett varenda program av Granskning Sverige har varit en lärorik ögonöppnare om tillståndet i Sverige, om Åsiktskorridoren och om PK-medias falska diktomi. De ÄR inte ”de goda” de utger sig för att vara. Snarare ett gäng ordbajsare som döljer sig bakom floskler och tomma begrepp som används för att dölja en objektiv sanning.

 14. Jag har återsänt flera kommentarer till avsändarna. Jag vill inte ha en diskussion på NV om att det är fel på judarna och sionister eller att Hitler är missförstådd eller att ”bara” 3 miljoner avrättades i gaskamrarna. Ta det på andra forum som är mer lämpliga. Hoppas ni respekterar denna policy. / red

 15. De några reportage från GS som jag hade möjlighet att lyssna på tyckte jag var mycket väl formulerade och underbyggda i sin frågeställning. Man kan vara tacksam att det finns människor som vill och vågar fråga. Detta borde premieras och inte degraderas.

 16. Till skillnad mot dagens etablerade medier lever Fabian upp till journalistikens höga ideal om att vara sanningssökande och att granska makten. Jag är grymt imponerad. Stå på dig och låt inte mediedräggen få knäcka dig och din familj.

 17. 2002 fick Janne Josefsson och Lars-Göran Svensson från Uppdrag Granskning Stora journalistpriset för sitt valstugereportage. Men trots många påstötningar vägrade redaktionen på Uppdrag Granskning att lämna ut råmaterialet till de forskare och andra som ville granska dem. Inte minst ville de höra hur och vad ”bulvanen” Lars-Göran Svensson sade till politikerna i valstugorna som han i hemlighet spelade in. Där och då anser jag att ribban sattes för var gränserna går.

 18. Forts ovan: Att medierna i dag kastar sig över Granskning Sverige och anklagar dem för att bedriva ohederliga metoder när de bandar sina intervjuer blir ju därför rent absurt.

 19. Granskning Sverige är det bästa jag hört och att några äntligen sätter etablisamanget och den genomkorrupta MSM median mot väggen, har man bara drömt om sedan 1980-talet. Stort tack till GS för deras granskningar och att de fått dessa människor att visa hur korrupta och okunninga de verkligen är. Stora alternativa journalist priset borde ges till GS.

 20. Ett litet påpekande om vilseledning i form av maskerad definition. I texter som bibeln, frimurarbrev, och annat nedtecknat såsom profetior, kan i betydelsen av ordet profetia gömmas en esoterisk definition för spridning av en programförklaring. Alltså ordet profetia markerar att det verkligen är en programförklaring genom förringa själva det avsedda ordet, som då uppfattas allmänt som t.ex. en betydelselös dröm.
  Citat från Dr Greer: How do you hide something? You hide in open sight!

 21. Tycker inte Diamant gjorde mer fel än GS gör när de ringer upp oanmält. Sen går det ju diskutera om försäljare, journalister, trossamfund eller vad det månne vara bör ha rätt att störa medborgare.
  Men att knacka på dörren eller ringa någon på dess arbetsplats tycker jag är likvärdigt.

 22. Hr ”Fjälling” arbetar med högst dubiösa metoder där han klipper och klistrar i intervjuerna för att få fram kommentarer som inte den intervjuade har sagt. Så visst är det oärligt, kränkande och har inget att göra med riktig journalistik. GS är avslöjat som den propagandamaskin det är!

 23. Marcus 9 Mar, 2017 at 13:13

  Jag är jätteintresserat att få ta del av det material som du grundar det här påståendet på. Om du har rätt så skulle det helt förändra min syn på GS, men först behöver jag bevis.

 24. Bra artikel av NW och tack till Fabian Fjälling som vågar.
  PK media är helt ointresserade av sanningen och har utsett sig själva till både åklagare, domare och bödel!

 25. per 9 Mar, 2017 at 13:32

  Marcus 9 Mar, 2017 at 13:13

  Jag vore jätteintresserat att få ta del av det material som du grundar det här påståendet på. Om du har rätt så skulle det helt förändra min syn på GS, men först behöver jag bevis.

 26. Den vapendömde Thomas Mattsson står varken för yttrandefrihet, alla människors lika värde eller riktig journalistik för den delen heller, utan drivs enbart uteslutande av sina egna intressen.

 27. Marcus 9 Mar, 2017 at 13:13

  Du påstår och anklagar därigenom Fjälling för att han ”… klipper och klistrar i intervjuerna för att få fram kommentarer som inte den intervjuade har sagt.”

  VAD grundar du det på — VAD är det du ”vet” som ännu inte kommit upp i dagen?
  Fram med det och låt alla få veta!
  Har du kanske rentav en OKLIPPT originalinspelning vi kan få lyssna på och jämföra den med Youtube-versionen?

  Om du INTE kan bevisa ditt påstående, är din kommentar ingenting annat än ännu ett exempel på desinformerande ”Fake News”! Eller hur?

 28. Mycket intressant intervju. Men texten i svaren från Fjälling hade blivit betydligt mer lättläst utan genomgående versaler. Storleken och den ljusblå färgen i bokstäverna försvårar dessutom läsbarheten ytterligare.

 29. Lyssna på inspelningarna med kritiska öron så hör ni framförallt på bakgrundsljudet att inspelningarna har klippts i. Därmed inte sagt att klippningarna skulle vara gjorda ofördelaktigt för intervjuobjektet.

  Jag förstår dock inte mentaliteten bland många här inne. Bara för att en inte litar på A (MSM) så behöver ju inte B (alternativ media) komma med sanningen. Vore det inte hälsosamt och vara kritisk mot båda?

 30. Det tragiska misstaget som GS gör är att fokusera på etnicitet, för då missar man sakfrågorna. När etniciteten kommer i förgrunden strandar debatten just där; istället för att fokusera på mediernas och maktens roll kring opinionsbildning. Det är just vad etablissemanget vill. Diskutera: etnicitet, kön, minoritet kontra majoritet o.s.v. Aldrig sakfrågorna. Klassiska propagandaknep. Går alltid hem.

 31. Jag tycker man ska uppfinna självskjutande budbärare, för det verkar finnas en marknad för det.
  När Wikileaks publicerar USA s och andras svinerier skall Assange hängas, dödas rökas ut, lika så med Snowden, när han visar på ett totalt korrumperat och perverterat underrättelsesystem riktar politiker och media (i USA ) sin avsky över honom, inte vad han avslöjar!
  Listan kan säkert göras hur lång som helst, men det mest tragiska är att vi fått en glidning i media, att man hellre svartmålar och brunsmetar budbäraren, än tar till sig budskapet. Dessutom vill man proppa oss fulla med en massa åsikter och känsloblaj hellre än fakta.

 32. Glömde polisen springare, men bara kolla…han politruken och låssaspolisen Danielsson, med ett eget crasch-record, börjar svamla om dataintrång….snälla, går mina skattepengar till ett sådant stolpskott avsäger jag mig samhällskontraktet, för det mina damer o herrar o nytillkommna kön år vad det handlar om.

 33. Tack vare Expressen och deras uthängning av Fabian Fjälling fick jag upp ögonen för GS. Expressens påståenden om att de skulle vara ”främlingsfientliga” och en ”hatsajt” (även ”högerextrema” va?) är ju helt befängt om man har en IQ mer än en tomat samt ögnar igenom lite GS material.

  Tvärtom ställer de intelligenta och genomtänkta frågor och har dessutom en imponerande mängd sakkunskap i många ämnen. Jag gillar även att de belyser pågående anti-Rysslandskampanjande som, enligt mitt tycke, är en stor massugestion som för mina tankar till hur totalitära stater försöker manipulera sina befolkningar. Visst, Ryssland är inga änglar, men debatten är helt oproportionerlig just nu.

  Hoppas på mer av GS och hoppas även att Fabian och hans familj känner ett stort stöd av oss svenskar, ganska många tror jag, som ledsnat på MSMs förljugenhet.

 34. Högerextrema personer brukar sällan kalla sig själv för högerexterma, och de som står bakom högerextremism brukar själva inte kalla det för högerextremism. ”Extremism” är det som är längst ut till kanten i den politiska skalan i förhållande till mitten. Skalan kommer från franska revolutionens uppdelning av den beslutande församlingen i höger och vänster. Till höger satt traditionella värden, konservatism, status quo, kyrkan, kapitalet, borgarna. Till vänster progressivitet och utveckling, liberalism (socialism var ännu inte uppfunnen här), utbildning, att förändra samhället. Begreppen betyder därmed mer än materiellt ägande, det är även uppfattningar om värderingar, attityder, ett grundläggande synsätt på samhället.

  Vad är en svensk? Handlar det om ”etnicitet”, handlar det om kulturella värderingar och uppfattningar, handlar det om medborgarskap, eller om var man är född? Att säga att ”Sverige är svenskarnas land” är problematiskt med tanke på samerna, är Sverige inte deras land också? Och andra människor som kommit hit utifrån, är inte Sverige för dem med? ”Främlingsfientlighet” är att se ner på, kritisera och kollektivt skuldbelägga människor som uppfattas som främlingar. Det sker mycket sådant i diskussionen och debatten idag.

  Självfallet tycker Fabian att han inte har klippt ihop sitt material på ett felaktigt sätt, men de som har varit utsatta för hans ihopklippningar har givetvis en annan uppfattning.

  Anledningen till att Förintelsen är känslig att ifrågasätta är för att ett ifrågasättande innebär ett ifrågasättande av den smärta och de hemska upplevelser som de överlevande och anhöriga varit med om. Det är helt enkelt kränkande för de överlevande och anhöriga till offren att riva i ett öppet sår som spänner över miljoner människor och hela folkgrupper. Det finns mängder med vittnesbörd och undersökningar som bekräftar vittnesbörden. Jag rekommenderar överlevaren Primo Levis självbiografiska och dokumentära trilogi om Förintelsen.

 35. Raphael, du skriver:

  ”Självfallet tycker Fabian att han inte har klippt ihop sitt material på ett felaktigt sätt, men de som har varit utsatta för hans ihopklippningar har givetvis en annan uppfattning.”

  Att Fabian ”fulklippt” sina telefonintervjuer är ett rykte som de medier som intervjuats av Fabian spridit på webben. Min uppfattning är att Fabians intervjuer oftast är helt oklippta. Att Fabian tar bort upprepningar etc är fullständigt normalt vid redigering och något som alla medier sysslar med.

  Av egen erfarenhet vet jag dock att public service kan fulklippa bort allt som inte stämmer med deras agendajournalistik. Andra berättar om samma sak tex Mikael Cromsjö (Vaken.se) spelade in intervjun som Camilla Kvartoft på SVT Agenda gjorde med honom och kunde bevisa att de valt att försöka sabotera Cromsjös rykte genom att påstå att han sagt att ”judarna tar över världen”. När Cromsjö bevisade att SVT Agenda ljugit tvingades SVT be om ursäkt:

  Fabian är utsatt för samma sak som Cromsjö och även jag för den delen.

  I övrigt vet jag inte vad din kommentar ovan (28 Mar, 2017 at 09:49) har med Fabian att göra, men det kanske mest var en allmän reflektion.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here