The Forgotten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 augusti 2005
- NewsVoice redaktion

the-forgotten-movieFilmen är en riktig nyskapare i thrillergenren. Den handlar om en helt vanlig amerikansk familj vars mamma har ett “psykiskt problem”. Det uttrycker sig genom att hon påstår att hennes son har, på ett mystiskt sätt, raderats ut ur hennes liv. Hennes man är oförstående. En dag träffar kvinnan en man som har råkat ut för samma sak. Det visar sig då att krafter bortom allas kontroll manipulerar människornas värld. Till och med en FBI-agent av Moulder-modell fattar inget.

Filmen innehåller en chockscen som jag aldrig förut sett på bio. Den kommer så oväntat så att hela publiken hopparen 1 decimeter samtidigt. Chocken har dessutom en sådan karaktär att den omedelbara reaktionen är att man garvar på sig. Jag har aldrig blivit manipulerad av Hollywood på det viset förut. Snyggt jobbat.

Betyg 4 av 5

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq