The Forgotten

0
296

the-forgotten-movieFilmen är en riktig nyskapare i thrillergenren. Den handlar om en helt vanlig amerikansk familj vars mamma har ett ”psykiskt problem”. Det uttrycker sig genom att hon påstår att hennes son har, på ett mystiskt sätt, raderats ut ur hennes liv. Hennes man är oförstående. En dag träffar kvinnan en man som har råkat ut för samma sak. Det visar sig då att krafter bortom allas kontroll manipulerar människornas värld. Till och med en FBI-agent av Moulder-modell fattar inget.

Filmen innehåller en chockscen som jag aldrig förut sett på bio. Den kommer så oväntat så att hela publiken hopparen 1 decimeter samtidigt. Chocken har dessutom en sådan karaktär att den omedelbara reaktionen är att man garvar på sig. Jag har aldrig blivit manipulerad av Hollywood på det viset förut. Snyggt jobbat.

Betyg 4 av 5


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här