Crash

0
363

Jag skrev en särskild blänkare om filmen Crash i Soul Travel Magazine hösten 2005. Jag skrev att om man ska bara nu enda film på ett år så är det Crash. Filmen är helt suverän och jag upplevde det som att bli nedsänkt i ett bad av nåd. Filmen verkligen öppnade hjärtat inför den sårbara människan och den ger mycket hopp att tro på det goda i var och en av oss. Jag tror filmen innebär en gigantisk psykologisk healing särskilt för hela USA.

Nu har filmen blivit utsedd till bästa film i Oscarsgalan.

CNN: March 6, 2006
“Underdog movie “Crash” has pulled off what is being called one of the biggest upsets in Oscar history, taking best picture. Ang Lee was named best director for the movie that was the favorite to win “Brokeback Mountain.” ”

The Los Angeles social drama “Crash,” which interwove plots and characters from different racial and economic backgrounds in Los Angeles, won best picture honors despite favorite “Brokeback Mountain” winning virtually every other major award it had been up for leading up the the 78th Oscars.

The ensemble film, with a cast that included Don Cheadle, Matt Dillon, Sandra Bullock and hip-hop star Ludacris, also won awards for best original screenplay and best editing.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer