Babel

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 november 2006
- NewsVoice redaktion

Vi bevittnar fyra parallella drama. En amerikansk man [Brad Pitt] och en amerikansk kvinna [Kate Blanchet] gör upp långt hemifrån. Deras försoning kring ett “hemmaärende” sker när verkligheten kommer ikapp i ett främmande land och först när döden vakar över dem. Två amerikanska barn är helt beroende av en oönskad mexikansk kvinnas förmåga att överleva i nödtorft. En annan kvinna i Tokyo lever på randen till nervsammanbrott och medskyldig till det är den amerikanska drömmens klassiska beskyddare. Det fjärde dramat handlar om en marockansk familj som möter dödliga konsekvenser som en följd av en amerikansk “influens”.

Filmen är en väckarklocka och hänsynslös “reality check” för varje amerikansk medborgare. Babel talar direkt till medkänslans intelligens istället för till ett åsiktskorrumperat intellekt. Det här är ännu en transformerande film presis som “Crash”, som lär oss realiteten i människans sårbarhet och hur vi skapar orsakssammanhang. Babel visar på meningslösheten i fördomarnas tanklöshet och klargör ömsesidiga beroendeförhållanden människor emellan i vilken del av världen de än befinner sig i.


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Babel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *