Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Sitter minnet utanför hjärnan?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 oktober 2008
- NewsVoice redaktion

Efter tiotals år av undersökningar kan vetenskapsmän fortfarande inte förklara varför inte någon del av hjärnan verkar ansvara för att lagra minne. Medan många tror att minnet sitter inuti hjärnan föreslår bevis att våra sinnen faktiskt existerar inom ett morfogenetiskt fält.

Översättning: Leonardo Vintiñi, Epoch Times | 2008-10-07

De flesta människor antar att vårt minne måste finnas någonstans inne i våra huvuden. Men trots försök så har medicinforskare inte kunnat bestämma vilket hjärnområde som faktiskt lagrar det vi minns. Skulle det kunna vara så att våra minnen faktiskt uppehåller sig i ett utrymme utanför vår fysiska struktur?

Biologen, författaren och forskaren Dr Rupert Sheldrake noterar att letandet efter sinnet har gått i två motsatta riktningar. Medan en majoritet av vetenskapsmännen har letat inuti skallen letar han utanför.

Enligt Sheldrake, författare till talrika vetenskapsböcker och -artiklar, finns inte minnet i någon gegografisk region i storhjärnan, utan i ett slags fält som omger och tränger igenom hjärnan. Under tiden så agerar hjärnan själv som en slags avkodare för det flöde av information som produceras av interaktionen mellan varje människa och dess omgivning.

Läs hela


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq