Thomas Bodström: Därför börjar jag blogga på Bodstromsamhallet.se

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 mars 2009
- NewsVoice redaktion
Thomas Bodström, 2011 - Foto: Peter Jonsson, Wikimedia Commons
Thomas Bodström, 2011 - Foto: Peter Jonsson, Wikimedia Commons
Thomas Bodström, 2011 –
Foto: Peter Jonsson, Wikimedia Commons

Bodströmsamhället kommer att beskriva mina tankar och idéer om hur rättsväsendet kan utvecklas och effektiviseras. Som ordförande i riksdagens justitieutskott vill jag inte bli en gnällig oppositionspolitiker utan kommer varje vecka att presentera förslag och idéer på hur rättsväsendet olika delar kan förbättras. Det skriver Thomas Bodström som idag startar sin blogg.

Text: Thomas Bodström, advokat och innehavare av Advokatbyrån Thomas Bodström, tidigare ordförande i riksdagens justitieutskott samt justitieminister (S). Thomas bloggar inte på Bodstromsamhallet.se utan på sin nya sajt.| Denna artikel publicerades ursprungligen på Newsmill.se 2009-03-23 och den återpubliceras på samma datum i NewsVoice. Vill du också ha en artikel återpublicerad från Newsmill, kontakta NewsVoice.

Du är en idiot om du inte börjar blogga, sa PM Nilsson och Leo Lagercrantz till mig för en tid sedan. Jag skruvade på mig. Tyckte det lät jobbigt. Lite självupptaget. Kanske efter valet, tänkte jag. Men det var helt fel, enligt två av Newsmills tre grundare. Det är nu du ska köra, tjatade de och deras inställning visade sig vara väl grundad. Den byggde på egen erfarenhet av den långa vägen från papperstidning till sociala media.

Ingen kan ju säga annat än att Newsmill blivit en succé. Där syns och hörs alla viktiga debatter och debattörer i Sverige. Där presenteras nyheter och där kommer folk till tals. Något som bet lite extra var argumentet att ingen köper en tidning för att man har en debattartikel i den. Men däremot vill de som går in på ens blogg verkligen läsa vad man tycker. Svårare än så var det inte att övertyga mig. Därför börjar jag blogga.

Namnet på min blogg? – Bodströmsamhället.

ArcanumSkolan 2024

Tänk att få ett eget ord, eller rättare sagt ett nytt begrepp, uppkallat efter sig. Även om jag förstår att det inte är tänkt som beröm blir jag smickrad. För mig är frågan om samhällets möjligheter att bekämpa brott kontra den enskildes integritet en av våra viktigaste. Begreppet Bodströmsamhället grundar sig på den debatten.

Bodströmsamhället kommer att beskriva min syn på Sverige. Mina tankar och idéer om hur rättsväsendet kan utvecklas och effektiviseras. Som ordförande i riksdagens justitieutskott vill jag inte bli en gnällig oppositionspolitiker utan kommer varje vecka att presentera förslag och idéer på hur rättsväsendet olika delar kan förbättras. Dessa kommer att utvecklas under rubriken Tisdagsnyheten.

Som den sportfåne jag är kommenterar jag också veckans idrottshändelser i Bodas sporthörna. Och i stället för de närmast meningslösa försöken att få rättelser när journalister skriver fel i tidningen blir det feedback för media i Granskad granskar granskarna. Självklart ska jag också lustfyllt ägna mig åt att kommentera helt andra saker i vår värld, som alltifrån Let´s dance och Melodifestivalen till Facebook och Victorias och Daniels bröllop.

Jag ser fram emot att bli en av Sveriges 340 000 bloggare.

Text: Thomas Bodström, advokat och innehavare av Advokatbyrån Thomas Bodström

Obs: Thomas bloggar inte på Bodstromsamhallet.se utan på sin nya sajt.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *