Per Oskar Svensson om Socialförsäkringarna: : Vår tids fredlösa

publicerad 15 januari 2010
- Per O. Svensson
Per Oskar Svensson - Foto: Blue Publishing, Wikimedia Commons, public domain
Per Oskar Svensson - Foto: Blue Publishing, Wikimedia Commons, public domain
Per Oskar Svensson – Foto: Blue Publishing (Blue.se), Wikimedia Commons, public domain

Försäkringskassans tjänstemän kan med ett enda penndrag dra in en sjukpenning, återkalla en beviljad livränta, upphäva en pension o.s.v, skriver advokat Pelle Svensson i en ny artikel där han ger Försäkringskassan svidande kritik.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Newsmill.se 2010-01-15 och den återpubliceras med tillstånd från artikelförfattaren på samma datum i NewsVoice. Vill du också ha en artikel återpublicerad från Newsmill, kontakta NewsVoice.

Text: Per Oskar Svensson, advokat

Försäkringskassans tjänstemän kan med ett enda penndrag dra in en sjukpenning, återkalla en beviljad livränta, upphäva en pension o.s.v.

De står över de bedömningar som erfarna läkare gjort vad gäller den enskildes hälsotillstånd. De utsläcker beviljade förtidspensioner och friskförklarar människor de aldrig mött. Således står dessa tjänstemän på ett högre plan än läkare, domare i Länsrätten och Kammarrätten, sakkunniga experter, samtidigt som kylan ute omsluter de nya rättslösa som är vår tids fredlösa. De jagas ut i skogen på samma sätt som på 1600 – 1700-talet, när någon dömdes fredlös.

Det är arbetslinjen som nu gäller. Stå upp tag din säng och gå! Att vara sjuk är att svika. Du gör inte rätt för dig i det samhälle du lever i. Många tar livet av sig. De orkar inte leva längre. Vid kommande val måste folket resa sig. Vi vill inte ha det grymma och skoningslösa samhälle som vuxit fram sedan förra valet 2006. Att kunna förstöra så mycket på endast 3 år är ett rekord i sig.

Ansvarig häxdoktor är Fredrik Reinfeldt. Man skulle kunna tro att han och hans medhjälpare har en bonus för varje dödsfall pga den tortyrliknande behandling som våra sjuka utsätts för. Detta sker nu helt öppet och försvarar sig försäkringskassans folk med den grymma men klassiska förklaringen: Jag lyder bara order eller jag följer bara lagen. Så sa också Hitlers hantlangare när judarna gasades ihjäl i de uppsamlingsläger/tortyrläger som vi helst vill glömma. Vi har fortfarande en bit kvar till dessa grymheter, men vi är en bra bit på väg.

Sluta jaga våra sjuka, håna inte de svaga, stämpla inte oskyldiga som brottslingar med stämpeln bidragsfuskare i pannan. Hämta istället igen pengarna hos gräddfolket. De verkliga fuskarna med sina mångmiljonbonusar. Våra banker och i vårt näringsliv där finns de verkliga fuskarna. Det moderna samhällets bedragare, de som lever ett guldkantat liv på bekostnad av alla oss andra. Vår tids Baggböleri där de rika lever på de fattiga och där sjukdom ifrågasätts när statskassan behöver påfyllning. Det känns som om det behövs en folkresning för att vårt kära välfärdssverige inte skall vara ett minne blott.

Folkets moral och viljan att arbeta urholkas inte av de sjuka och svaga i samhället utan det sker när gräddfolket skor sig på arbetets söner. Den vanlige och trogne arbetaren som varje dag går till sitt arbete, betalar sin skatt och försörjer sin familj. När den trotjänaren blir sjuk då accepteras det inte, då blir han/hon utstött.

Hela arbetsmarknaden står till förfogande det är den s.k. arbetslinjen. Detta är det mest cyniska angreppet någonsin på den arbetande befolkningen. Det räcker med att bli arbetslös. Att inte acceptera sjukdom som skäl för vila det måste var ett gigantiskt politiskt fiasko. Det största misslyckandet i modern tid.

Text: Per Oskar Svensson, advokat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *