Lars Gatenfelt: Det svenska rättssystemet och Catrine da Costa

LARS GATENFELT OM CATRINE DA COSTA-MORDET

0
357
Lars Gatenfelt - Pressfoto
Lars Gatenfelt – Pressfoto

Apropå domen i Attunda tingsrätt i skadeståndsmålet “styckmordsläkarna” vs staten.

Text: Lars Gatenfelt, fd kommendörkapten i svenska flottan | Denna artikel publicerades ursprungligen på Newsmill 2010-02-19 och den återpubliceras med tillstånd från Gatenfelt på samma datum i NewsVoice.Catrine da Costa

Det svenska rättssystemet hade idag en möjlighet att begränsa skadeverkningarna av de ofattbart omfattande fel, felbedömningar, justitiemord och rena korruption, som det visat prov på i det s k styckmordsfallet under de senaste 25 åren. Man tog inte den möjligheten.

I stället har tingsrätten befäst det ofrånkomliga intrycket av sitt kompetensområde som odugligt, inkompetent, korrupt, ja rent av ruttet, som detta fall demonstrerat i så oerhört hög grad. Rättssystemet (polis, åklagare, domstolar, JK, JO, Socialstyrelsen(delar)) har visserligen inte stått ensamma i sin perverterade hantering av sina professionella åligganden i detta fall.

Man har haft god hjälp av massmediala drev stödda på politiskt hysteriska dogmer framförda med stor kraft och publicitet. Lögner, falska beskyllningar, farsartade polisutredningar, vansinniga fördomar och en total brist på sans, måtta och ifrågasättande har präglat detta fall.

Läs mer: Da Costa-arkivet

Trots att det numera står klart för alla insatta, inklusive rättsväsendet, d v s polis, domstolar, m fl att de s k styckmordsläkarna är helt (komplett, fullständigt och utan något som helst tvivel) oskyldiga till alla anklagelser och olika påståenden i detta mål så har rättssystemet således valt att förvägra dessa oskyldiga personer – som fått sina liv fullständigt förstörda – upprättelse.

En ofrånkomlig slutsats av detta är att jag fullständigt tappat allt förtroende för Sveriges domstolsväsende, polisväsende och övriga rättsvårdande myndigheter.

Jag har valt att offentliggöra denna min uppfattning om sakernas tillstånd eftersom jag anser att förhållandet är så pass allvarligt att det måste bli föremål för vidast tänkbara uppmärksamhet i vidast tänkbara kretsar. Alla är välkomna att sprida min uppfattning i denna sak.

Text: Lars Gatenfelt


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer