Movie: The American – George Clooney

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 juni 2010
- NewsVoice redaktion

IN ENGLISH: Alone among assassins, Jack (George Clooney) is a master craftsman. When a job in Sweden ends more harshly than expected for this American abroad, he vows to his contact Larry (Bruce Altman) that his next assignment will be his last. Jack reports to the Italian countryside, where he holes up in a small town and relishes being away from death for a spell. The assignment, as specified by a Belgian woman, Mathilde (Thekla Reuten).

PÅ SVENSKA: Filmen “The American” håller hög kvalitet och har fått för lågt betyg av andra recensenter anser jag. DN:s recensent Johan Croneman gav filmen bara 2 av 5. “The American” har jämförts med Polanskis ”The Ghostwriter” och det är inte helt fel. Handlingen börjar kort i svenska Norrland, men utspelas till största delen i Norditalienska småbyar som klättrar på bergsryggar. En melankolisk och fåordig ”hit man” spelad av George Clooney ska göra sitt sista uppdrag, men det går naturligtvis inte som han tänkt sig.

En kvinna kommer emellan och vilka är ”svenskarna” som kommit honom på spåren? Handlingen kan låta simpel, men filmen känns trovärdig och är aldrig tråkig trots det lågmälda uttrycket och det lågintensiva tempot.

Aftonbladet: Clooney spelar in i Sverige | Movie web site

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq