Filmrecension: ”The American” med George Clooney

publicerad 13 september 2010
- av NewsVoice

George Clooney

Recension

Filmen “The American” håller hög kvalitet och har fått för lågt betyg av andra recensenter anser jag. DN:s recensent Johan Croneman gav filmen bara 2 av 5. Den har jämförts med Polanskis “The Ghostwriter” och det är inte helt fel. Handlingen börjar kort i svenska Norrland, men utspelas till största delen i Norditalienska småbyar som klättrar på bergsryggar. En melankolisk och fåordig “hit man” spelad av George Clooney ska göra sitt sista uppdrag, men det går naturligtvis inte som han tänkt sig.

En kvinna kommer emellan och vilka är “svenskarna” som kommit honom på spåren? Handlingen kan låta simpel, men filmen känns trovärdig och är aldrig tråkig trots det lågmälda uttrycket och det lågintensiva tempot.

Se trailern


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *