Luftburen cykling belönades

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 september 2010
- NewsVoice redaktion
Foto: RT.comFoto: Adrian Hodge för RT.com

År 2008 lanserade Google en uppfinnartävling för att uppmuntra till innovationer med potential att förändra världen. 150 000 förslag kom in och nyligen utsågs företaget Schweeb till en av fem vinnare. Schweeb får nu 1 miljon dollar för att vidareutveckla ”luftburen” cykling i en lämplig förortsmiljö.

Egentligen handlar det om att cykelekipaget är upphängt längs ”monorail”, en skena som hänger under stolpar.

“When I lived in Tokyo I cycled through the city to work and on the weekends rode up the mountains around the city. Tokyo, with its frequent and punctual trains, capsule hotels, high population densities, and vending machines, opened my mind to new possibilities. I came up with the idea of a bicycle monorail network while teaching a class in which the topic for discussion was transport solutions. The idea of riding above the traffic jams on multi-level rails seemed to me the only possible way that Tokyo’s millions of residents could move around the city quickly and safely. It had the added advantages of being environmentally friendly and offering an aerobic workout.

To me this was a project that I could, if I put my mind to it, make happen.”

Geoff Barnett, Shweeb Inventor

Läs mer på Schweebs webbplats | Video och bild: RT.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Shweeb