Förhöjt terrorhot till för att införa kroppsskannrar i Europa?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 oktober 2010
- Torbjörn Sassersson
TSA body scanner

TSA body scanner

DEBATT. Den förhöjda terrorhotbilden i Europa kan kopplas till ett internationellt försök med syftet att införa “body scanners” på alla Europas flygplatser. Det är en kvalificerad gissning baserat på en terrorhotbild som allmänheten förväntas tro på.

Text: Torbjörn Sassersson. Denna artikel refuserades av Newsmill

Om det stämmer kommer Europa inom en snar framtid skapa nya lagförändringar för att öka “säkerheten”. Ett europeiskt beslut om obligatorisk kroppsskanning kanske är att vänta innan julafton 2010.

Det var helt enkelt dags för en ny artificiellt skapad skrämselsituation i västvärlden om man ska tro på historikern Webster Griffin Tarpley författare till boken “9/11 Synthetic Terror: Made in USA”. Enligt denna tankemodell finns en utstakad plan för hur västvärlden steg för steg ska genomgå massiva förändringar med syftet att skapa ett mer kontrollerbart världssamhälle. Startdatum sägs vara händelsen “9/11” år 2001.

Den bullrige journalisten Alex Jones instämmer och kan på ett övertygande sätt i dokumentären “Terrorstorm” (svensk text) beskriva historiken för hur militära projekt sedan många decennier framgångsrikt tillämpat “scare tactics”, “scape goats” och “false flag operations” för att genomdriva militära, politiska, ekonomiska och lagmässiga förändringar.

Den röda tråden i buskapet från dessa undersökande journalister, historiker och analytiker är att det mest effektiva sättet att påverka hela populationer i önskad riktning är att forcerat och simultant ingjuta rädsla i stora mängder människor genom plötsliga chockartade “events”.

Den internationellt erkände författaren och regimkritikern Naomi Klein tar även upp det i sin bok “The Shock Doctrine”. På hennes sajt beskrivs boken så här:

“The Shock Doctrine is the gripping story of how America’s “free market” policies have come to dominate the world– through the exploitation of disaster-shocked people and countries”.

Den nuvarande situationen baserat på ett påstått förhöjt terrorhot i Europa kan därför gissningsvis vara ett försök att skapa en sådan förändring. Den auktoritära amerikanska underrättelsetjänsten ger Europas befolkning rådet att inte flyga. Det kommer sannolikt leda till en ökad acceptans och direkt förfrågan efter kroppsskannrar. Kanske folk i allmänhet till och med kommer att begära det.

För att lägga extra tyngd bakom budskapet hänvisas åter till terrorbombningen på Bali, skobombsterrormannen som ville flyga, explosiv terrortandkräm och till och med att Usama bin Laden “sägs” ha godkänt en terrorattack mot Europa. Förhoppning är att skapa en våg av beslut i Europa som leder till ett totalt “bodyscanrat” Europa om hypotesen stämmer. DN är snabba med att medlöpa i och med sina okritiska artiklar “Bin Ladin sägs ha godkänt” och artikeln “USA varnar resande i Europa”.

Apropå Usama bin Laden frågar jag mig om han överhuvudtaget lever. Redan i juli 2002 skriver BBC i artikeln Usama bin Laden probably dead” att FBI:s “counter-terrorism chief” Dale Watson säger att Usama förmodligen är död. Det understöds av Benazir Buttos uttalande i TV den 2:a november 2007 då hon i en intervju för David Frost namger personen som mördade Usama bin Laden! David Frost lät det sensationella uttalandet passera utan vidare kommentar märkligt nog. I en intressant radiointervju på Coast to Coast sägs att bevis på att Usama bin Laden skulle vara vid liv inte funnits sedan 2001.

Enligt den kritiska subkulturella strömningen handlar kroppsbeskanningen av slutligen alla länder i världen om att förtrycka den enskilda individen. Man vill ha en mer foglig population och statens rätt är att komma dig inpå livet. Att låta någon komma in under kläderna, att se din hud och din totala nakenhet har rimligen en oerhört kraftfull psykologisk effekt.

I Holland meddelades den 30 december år 2009 att man beslutat att införa kroppskannrar på flygplatsen Schiphol i Amsterdam efter en terroristincident, en “scape goat”? Sydsvenskan skriver samma dag: “Flygpassagerare kan tvingas visa sig nakna för personal på Europas flygplaster”. Ytterligare några dagar senare skriver DN att “Heathrow inför helkroppsskanning”.

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jerry. Jag tror inte förhöjt terrorhot är till för att ställa kroppsskannrar vid varje buske, men jag tror helt enkelt inte på dessa vaga hot. Fram med bevisen. Nu verkar det som om Europa som helhet inte gått på hetsandet till oro, men vi får helt enkelt följa utvecklingen.

  Mikael. Jag känner till vad du menar, men jag tror inte på det scenariot. Kanske jag har fel. Hur ska jag kunna veta? Jag bor i Örnsberg. 😉

 • Jag tror att terrorhotet är på riktigt och att det kommer smälla i stockholm, men inte utfört av muslimska fundamentalister utan av Illuminati.

  Anledningen är för att skylla på muslimerna i Afghanistan och Pakistan som ett led i att få skicka mer trupp till området och höja anslagen till krigsmakten och därmed förbereda världen inför 2012 och passagen av planeten Nibiru utan att behöva säga sanningen….Vad tror du?

 • Tror du på allvar att förhöjt terrorhot är för att införa kroppsskannrar i Europa?

  Kroppsskannrar är avsedda för flygplatser, INTE för bussar, tåg eller turistattraktioner….

  Har du redan glömt MADRID massakern?!

 • I fredags när “den ökade hotbilden” offentliggjordes intervjuades Säpo på P1. Personen från Säpo berättade att pga den ökade hotbilden så graderade Sverige nu upp hotet, på den femgradiga skalan. Han svamlade någonting om en allmän hotbild.

  Meddelandet vad jag förstår var att hotbilden mot Sverige hade ökat och nu graderade Sverige upp. Vi, folket ska bli uppmärksammade på att nu börjar det bli allvar -terroristerna är på hugget, även Sverige kan drabbas!

  Det märkliga var, att programmledaren inte ställde den rätta frågan, som var; Vilken nivå står Sverige på den 5-gradiga skalan? Inte ett pip från henne. Utan jag fick räkna ut det själv och Sverige står nu på nivå nr 3, om jag räknat rätt. I mina öron låter det inte speciellt allvarligt, men man kan ju spekulera om, att det om någon månad, eller så graderas det upp till nivå 4 för att användas som redskap och förevändning för att börja scanna på europeiska flygplatser och för övrigt ytterligare ta bort vår frihet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *