Svininfluensa besegrades med vitamin C

5

NOTERAT. Bo Zackrisson skrev i Toxiska Epistlar om fallet med den nya zeeländska farmaren Alan Smith som 2009 blev svårt sjuk i svininfluensa. Alan Smith låg i en livsuppehållande maskin kallad ECMO med lungorna helt utslagna.

Sjukhusets läkare ansåg att farmaren var dömd till döden och ville stänga av ECMO-maskinen och därmed avbryta den livsuppehållande behandlingen.

Alan Smiths anhöriga ville dock att sjukhuset skulle pröva en sista utväg – att ge infusion med C-vitamin.

Sjukhusets läkare vägrade samarbeta men när de anhöriga tog hjälp av en advokat tvingades skolläkarna att gå med på den alternativa behandlingen. Alan Smith vaknade efter tre dagar upp från de döda. Han är idag helt återställd.

“Nyheten slog ned som en bomb i Nya Zeeland och Australien. Vi har dock inte kunnat läsa om detta i svenska medier…” skriver Bo Zackrisson

Den australiska motsvarigheten till 60-minutes har gjort ett uppföljande reportage.

Se reportaget från australisk TV

Läs även om hur D-vitamin reducerar influensa

Kuriosa: Linus Pauling mottog Nobelpriset i kemi 1954 för sitt arbete med kemiska bindningar. Pauling mottog även Nobels fredspris 1962 för sin kampanj mot ovanjordiska kärnvapenprov. Han propagerade starkt för nyttan av att inta C-vitamin (askorbinsyra) i stora mängder.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Arne
Arne
Gäst
2 januari 2012 kl 13:24

Är intresserad av C-vitamin. Är askorbinsyra , acetonsyra + socker ? Har läst det nånstans, men minns ej var. Försöker äta naturligt C-vitamin. Läste i Örtagubbens bok att te på tall o granbarr är svenska folkets förnämsta C-vitaminkälla. Vet du nåt om det ? Mvh från Arne.

Henke
Henke
Gäst
Reply to  Arne
9 januari 2012 kl 00:52

Tallbarr innehåller på vintern grymt mycket mer c-vitamin än apelsiner, gratis, närodlat och gott! Låt ett gäng tallbarr dra ganska länge i nykokt eller kokande vatten, söta med honung.

Stefan Lönn
Stefan Lönn
Gäst
28 november 2010 kl 00:55

Tack till SKAPAREN och naturligtvis till Dig Torbjörn, som arbetar så högfrekvent på så många områden.
Imponerande!

Josef Boberg
Gäst
19 oktober 2010 kl 22:38

Vill bara önska Dig all lycka till ! / Josef