Svininfluensa besegrades med vitamin C

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 oktober 2010
- NewsVoice redaktion
Foto: 3news.co.nz

NOTERAT. Bo Zackrisson skrev i Toxiska Epistlar om fallet med den nya zeeländska farmaren Alan Smith som 2009 blev svårt sjuk i svininfluensa. Alan Smith låg i en livsuppehållande maskin kallad ECMO med lungorna helt utslagna.

Sjukhusets läkare ansåg att farmaren var dömd till döden och ville stänga av ECMO-maskinen och därmed avbryta den livsuppehållande behandlingen.

Alan Smiths anhöriga ville dock att sjukhuset skulle pröva en sista utväg – att ge infusion med C-vitamin.

Sjukhusets läkare vägrade samarbeta men när de anhöriga tog hjälp av en advokat tvingades skolläkarna att gå med på den alternativa behandlingen. Alan Smith vaknade efter tre dagar upp från de döda. Han är idag helt återställd.

“Nyheten slog ned som en bomb i Nya Zeeland och Australien. Vi har dock inte kunnat läsa om detta i svenska medier…” skriver Bo Zackrisson

Den australiska motsvarigheten till 60-minutes har gjort ett uppföljande reportage.

Se reportaget från australisk TV

Läs även om hur D-vitamin reducerar influensa

Kuriosa: Linus Pauling mottog Nobelpriset i kemi 1954 för sitt arbete med kemiska bindningar. Pauling mottog även Nobels fredspris 1962 för sin kampanj mot ovanjordiska kärnvapenprov. Han propagerade starkt för nyttan av att inta C-vitamin (askorbinsyra) i stora mängder.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Är intresserad av C-vitamin. Är askorbinsyra , acetonsyra + socker ? Har läst det nånstans, men minns ej var. Försöker äta naturligt C-vitamin. Läste i Örtagubbens bok att te på tall o granbarr är svenska folkets förnämsta C-vitaminkälla. Vet du nåt om det ? Mvh från Arne.

    • Tallbarr innehåller på vintern grymt mycket mer c-vitamin än apelsiner, gratis, närodlat och gott! Låt ett gäng tallbarr dra ganska länge i nykokt eller kokande vatten, söta med honung.

  • Tack till SKAPAREN och naturligtvis till Dig Torbjörn, som arbetar så högfrekvent på så många områden.
    Imponerande!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *