Svininfluensa besegrades med vitamin C

5
183

NOTERAT. Bo Zackrisson skrev i Toxiska Epistlar om fallet med den nya zeeländska farmaren Alan Smith som 2009 blev svårt sjuk i svininfluensa. Alan Smith låg i en livsuppehållande maskin kallad ECMO med lungorna helt utslagna.

Sjukhusets läkare ansåg att farmaren var dömd till döden och ville stänga av ECMO-maskinen och därmed avbryta den livsuppehållande behandlingen.

Alan Smiths anhöriga ville dock att sjukhuset skulle pröva en sista utväg – att ge infusion med C-vitamin.

Sjukhusets läkare vägrade samarbeta men när de anhöriga tog hjälp av en advokat tvingades skolläkarna att gå med på den alternativa behandlingen. Alan Smith vaknade efter tre dagar upp från de döda. Han är idag helt återställd.

”Nyheten slog ned som en bomb i Nya Zeeland och Australien. Vi har dock inte kunnat läsa om detta i svenska medier…” skriver Bo Zackrisson

Den australiska motsvarigheten till 60-minutes har gjort ett uppföljande reportage.

Se reportaget från australisk TV

Läs även om hur D-vitamin reducerar influensa

Kuriosa: Linus Pauling mottog Nobelpriset i kemi 1954 för sitt arbete med kemiska bindningar. Pauling mottog även Nobels fredspris 1962 för sin kampanj mot ovanjordiska kärnvapenprov. Han propagerade starkt för nyttan av att inta C-vitamin (askorbinsyra) i stora mängder.


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

5 KOMMENTARER

  1. Tack till SKAPAREN och naturligtvis till Dig Torbjörn, som arbetar så högfrekvent på så många områden.
    Imponerande!

  2. Är intresserad av C-vitamin. Är askorbinsyra , acetonsyra + socker ? Har läst det nånstans, men minns ej var. Försöker äta naturligt C-vitamin. Läste i Örtagubbens bok att te på tall o granbarr är svenska folkets förnämsta C-vitaminkälla. Vet du nåt om det ? Mvh från Arne.

    • Tallbarr innehåller på vintern grymt mycket mer c-vitamin än apelsiner, gratis, närodlat och gott! Låt ett gäng tallbarr dra ganska länge i nykokt eller kokande vatten, söta med honung.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här