Thomas Bodström: Sanningen om varför jag lämnar justitieutskottet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 oktober 2010
- NewsVoice redaktion
Thomas Bodström, 2011 - Foto: Peter Jonsson, Wikimedia Commons
Thomas Bodström, 2011 - Foto: Peter Jonsson, Wikimedia Commons
Thomas Bodström, 2011. Pressfoto: Peter Jonsson. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia Commons (och MyNewsdesk)

Att jag inte kommer att vara ordförande i justitieutskottet är självklart, eftersom jag inte själv kommer att vara i riksdagen under lång tid. Den plats som jag tilldelas ska anpassas till min ersättare Yilmaz Kerimo. Just nu befinner jag mig i USA för att vara tillsammans med min familj. Min föräldraledighet var ett mer komplicerat ärende än vi först trodde. Därför väntar jag fortfarande på besked om den från riksdagen och hoppas få ett positivt svar så fort som möjligt.

Text: Thomas Bodström, advokat och innehavare av Advokatbyrån Thomas Bodström, tidigare ordförande i riksdagens justitieutskott samt justitieminister för Socialdemokraterna. | Artikeln publicerades ursprungligen i Newsmill 2010-10-08 | NewsVoice fick tillstånd av Bodström att återpublicera artikeln.

Just nu befinner jag mig i USA för att vara tillsammans med min familj. Min föräldraledighet var ett mer komplicerat ärende än vi först trodde. Därför väntar jag fortfarande på besked om den från riksdagen och hoppas få ett positivt svar så fort som möjligt.

Angående min resa skriver Expressen idag att jag har ägnat mig åt skatteplanering. Det är ren lögn. Mina löneuttag har inte medfört några skattelättnader och kommer inte heller att göra det framöver. Jag har haft den högsta marginalskatten i femton år och kommer att ha det de närmaste åren också. På grund av att Expressen ljuger kommer jag att anmäla tidningen till Pressens Opinionsnämnd. Vi meddelade också tidningen igår att det var lögn, men de valde att inte ta med det i artikeln.

Expressen skriver vidare att jag skulle ha gjort detta för att jag inte har några inkomster i USA. Detta är också helt fel. Som jag tidigare har berättat kommer jag att ha inkomster för den bok som jag ska skriva under min vistelse här. Jag kräver en ursäkt från tidningens chefredaktör.

Att jag inte kommer att vara ordförande i justitieutskottet nu är självklart, eftersom jag inte själv kommer att vara i riksdagen under lång tid. Den plats som jag nu tilldelas ska anpassas till min ersättare Yilmaz Kerimo.

Text: Thomas Bodström, advokat och innehavare av Advokatbyrån Thomas Bodström

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *