Japansk studie visar att Vitamin-D minskade influensarisken med 58%

3
408

En japansk forskare meddelar att vanligt D-vitamin kan förebygga både astma-attacker och influensa förutsatt att vitamin intas regelbundet under influensaperioder och under vinterhalvåret.

Idén till studien uppkom under en tidigare undersökning på hur D-vitamin kan motverka benskörhet berättar Dr. Mitsuyoshi Urashima.  Forskarna noterade att försökspersoner som fick extra vitamin D blev mindre förkylda. Det lede till att en ny studie inleddes på barn mellan 6-15 år. De som fick D-vitamin var 58 procent mindre benägna att bli sjuka i influensa typ A, men samma resultat erhölls dock inte gällande influensa typ B. Resultatet publicerades i “American Journal of Clinical Nutrition”.

De förvånade forskarna fann även att Vitamin D var verksamt mot astma-attacker.

Dr. Adit Ginde, vid “University of Colorado Denver School of Medicine” som själv inte deltog i experimenten säger att det här är första gången en seriös studie som visar att vitaminet är tydligt verksamt mot en av de vanligaste influensaformerna. Varför vitamin inte verkar vara vara verksamt mot typ B som är en annan vanlig sort av influensa är ännu oklart.

Läs även om min egen test på D-vitamin som minskade förkylningarna med 75%

Källa: American Journal of Clinical Nutrition, online March 10, 2010.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Josef Boberg
Gäst
26 november 2010 kl 21:25
karl johannsson
karl johannsson
Gäst
Reply to  Josef Boberg
5 september 2011 kl 13:01

Detta har man vetat i Island sedan urminnestider.

Vad ska man ha forskare till när de hela tiden forskar om något som generationer har kommit fram till för länge sedan.

En svensk bussförare åkte av vägen och förklarade att bussen blåst av vägen. “Forskningsgrupp” tillsattes och för att se om detta verkligen kunda vara rätt la man stora summor på att testa i en vindtunnel för flygplan.
Bussar och lasbilar har blåst av vägarna i Island sedan de första lastbilaran och bussarna såg dagen ljus i Island.

En svetsare omkom av giftiga gaser, när ledningar lagdes för fjärrvärme på en svensk ort. Detta ifrågasattes och “forskning” startades.
I Island har man lagt fjärrvärme sedan 20-talet. Faran med giftiga gaser är känd sedan mer en ett halvt sekel.

Att finna upp hjulet en gång till trodde jag vara en svensk specialtitet, men nu har japanerna även anammat denna kultur.

Admin
Admin
Gäst
Reply to  karl johannsson
5 september 2011 kl 13:50

Mycket forskning verkar vara tillsatt för att förhala nödvändiga åtgärder och det fungerar varje gång. Ett av de mest humoristiska inslagen var när Reinfeldt innan valet 2008 stod vid en Gotländska övergödd strand fylld med plankton och sa att det inte finns bevis för att industrin/jordbruket är orsaken. Han sa att det krävs mer forskning för att veta säkert. Underförstått: alltså behöver man inte göra något åt det eftersom man inte vet vad det beror på.

Eftersom jag själv bidragit till forskningen om Östersjöns vattenkvalitet kan jag med säkerhet säga att vi har jämförelsevärden från 40-talet som bevisar att industrin, avloppsutsläpp och jordbruk ligger bakom problemet med dålig sikt och övergödning. Den enda part som inte gjort något nämnvärt för att förbättra situationen är jordbruket.

Det var bara ett till exempel.