Annika Dahlqvists anseende återupprättas – skeptikerna hade fel igen

11
Annika Dahlqvist - Pressfoto
Annika Dahlqvist – Pressfoto

Föreningen Vetenskap och Folkbildning utsåg år 2010 lobbyorganisationen Stockholmsinitiativet till förnedringspriset Årets förvillare till skillnad från året innan då VoF pekade ut en individ, en läkare. Annika Dahlqvist hade år 2009 nämligen modet att ifrågasätta svininfluensavaccinationer och hon förespråkade sund kost mot infektioner och LCHF-diet mot cancer.

VoFs svepande och delvis emotionella motivering löd:

“…för att ha uttalat sig på ett ovederhäftigt sätt om kopplingen mellan kost och sjukdom samt varnat för vaccination mot svininfluensa och i stället förespråkat en omläggning av kosten, helt utan något vetenskapligt stöd.”

“Hon har varnat för vaccination mot svininfluensa och i stället förespråkat en omläggning av kosten, helt utan något vetenskapligt stöd. Om hennes råd hade följts skulle influensan ha skördat fler dödsoffer.”

“Annika Dahlqvist har också spridit egendomliga påståenden om kopplingen mellan kosten och cancer. Den som äter en kost med mycket fett får enligt henne inte cancer, vilket inte bara är okunnigt utan skuldbelägger människor som insjuknar i cancer.”

“Bakom myndigheternas råd ser hon en konspiration av industriintressen.”

Källa:VoF

Det visade sig sedermera att Annika Dahlkvist hade både rätt och vetenskapligt stöd för sina påståenden. Det enda oklara är om fet kost av “rätt” sort i sig skyddar mot vissa typer av cancer. Tack vare Wikileaks har omfattande industriella intressen bakom myndighetsbeslut kommit i dagen. Svenska Dagbladet avslöjade hur industrin infiltrerat ett WHO som pressade fram beslut om massvaccination. Det framkom att vaccinet mot svininfluensa var skadligt för många som fick det. En allvarlig skada är narkolepsi och flera dödsfall har rapporterats. Det visade sig tom att svininfluensan i sig inte var farligare än vanlig säsongsinfluensa.

Antal döda i vanlig säsongsinfluensa

”In the U.S., an estimated 25–50 million cases of the flu are currently reported each year — leading to 150,000 hospitalizations and 30,000–40,000 deaths yearly. If these figures were to be estimated incorporating the rest of the world, there would be an average of approximately 1 billion cases of flu, around 3–5 million cases of severe illness, and 300,000–500,000 deaths annually.” Källa: www.flufacts.com

Om Annika Dahlqvists råd hade följts hade Sverige sparat drygt en miljard kronor och flera miljoner svenskar som fick vaccinet hade sluppit få sina immunsystem “infekterade” av massprodeucerat vaccin som skapade immunologiska och neurologiska skador. Hade Dalkvists råd följts hade ett antal svenskar undgått narkolepsi och 8-12 svenskar hade inte förlorat livet pga skadligt vaccin.

Nu finns istället denna miljard kronor på läkemedelsindustrins bankkonton vilket betyder att industrin kan använda några 100 miljoner kronor av intäkterna för att satsa på kommande PR-kampanjer direkt riktade mot stater och myndigheter. Eftersom industrin sätter in sina rädslobaserade desinformationskampanjer med två års frekvens kan vi förvänta oss nästa vilseledande vaccinationsattack hösten 2011.

Föreningen Vetenskap och Folkbildning med många aktivister som sympatiserar med ACSH är alltså ute på hal is igen och de dokumenterar varje år sina misstag vilket gör det lätt att med facit i hand kontrollera vad som är sant och vad som egentligen är VoF-styrelsens inbillade faror projicerade ut i samhället. Inom en relativt snar framtid kommer vi att veta med större säkerhet om även Stockholmsinitiativet hade rätt och VoF fel igen.

Annika Dahlqvist bör utnämnas inte bara till Årets Folkbildare utan även till Årets Modigaste.

Text: Torbjörn Sssersson

Referenser

SvD: Hemligt avtal styr vaccineringen

SvD: En beslutar om massvaccinering

Svininfluensavaccinet innehöll Thimerosal

Innehållsförteckning Pandremix

DN: Finland stoppar vaccinationerna

DN: Finland utreder influensavaccin

Aftonbladet: 50-åring dog – av vaccinet

Expressen: Allt fler anmälningar om sömnsjuka i Sverige

Seasonal flu vaccines increase risk of pandemic H1N1 flu, stunned scientists discover

Japansk studie visar att Vitamin-D minskade influensarisken med 58%

Vitamin D proven far better than vaccines at preventing influenza infections

Oväntat hög kostnad för vaccin mot svininfluensa

 


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Morgan Andersson
Morgan Andersson
Gäst
3 januari 2011 kl 09:44

Det är ju fantastiskt att lchf botar sömnproblem, depressioner, frusenhet och något som folk tror är är en sjukdom med en egen förkortning ibs. Att se över sin kost är bra. Placebo är fantastiskt.

Morgan Andersson
Morgan Andersson
Gäst
3 januari 2011 kl 09:43

Det är ju fantastiskt att lchf botar sömnproblem, depressioner, frusenhet och något som folk tror är är en sjukdom med en egen förkortning ibs. Att se över sin kost är bra. Place är fantastiskt.

Stan
Gäst
31 december 2010 kl 18:07

Håller med, de där VoF framstår mer och mer som pajaser!
Men, det där om att 8- 12 svenskar inte hade förlorat livet pga skadligt vaccin om man lyssnat på Dahlqvist, är de siffrorna en gissning? Det kan väl lika gärna vara 5 gånger så många eller 10 gånger.

jonas den allsmäktige
jonas den allsmäktige
Gäst
31 december 2010 kl 00:50

Det här är ju ett säkert tecken på att Stockholmsinitiativet har rätt!

Monica Hansson
Monica Hansson
Gäst
29 december 2010 kl 08:57

Klart att Annika D är en modig kvinna- vad krävs inte för att orka stå och prata om det man tror på i både med och motvind. Annika hade aldrig blivit så “känd” som hon är om inte massor av människor hade känt sig friskare och bättre på en kost med mindre kolhydrater. Då tror jag att många hade provat, gett upp och inte lyssnat mer. Men Annika får många att prova lchf och att hålla sig till den livsstilen, även jag. Mina vinster – att slippa IBS ( irritated bowl syndrome, irriterad mage tarm) jag slipper även 8 år av svåra sömnstörningar och min typiska “kvinnliga” frusenhet är borta ur kroppen. Mina vinterdepressioner är ett minne blott – jag är jätteglad att jag hittade hennes sida för över 2 år sen. Och en sak till – det kostar ingenting, det är bara att googla lchf och börja läsa- gratis.

NewsVoice
28 december 2010 kl 23:01

Tack för era kommentarer. Allihopa!

NewsVoice
28 december 2010 kl 23:00

Snabbsvar till Anders: http://213.251.145.96/cable/2007/12/07PARIS4723.html

Länken ger insyn i tex hur USAs industri mha ambassadpersonal bearbetar Europeiska ämbeten för att bana väg för GMO-maten.

Detta är bara ett exempel på hur våra politiker/myndigheter påverkas. Det finns fler Wikileak-exempel. Sök på länken ovan.

karlsson
karlsson
Gäst
28 december 2010 kl 22:28

Bra skrivet! Annika är pionjär inom många områden och LCHF kosten fungerar – för mig och många andra.

PÅ något vis är det självklart

Anders
Gäst
28 december 2010 kl 22:21

Bra skrivit! Skulle gärna läsa mer om informationen från Wikileaks. Var kan jag hitta det?

Conny
Conny
Gäst
28 december 2010 kl 19:35

Tänk vad många personer är glada över detta, inte minst Annika D själv.

Britt
Britt
Gäst
28 december 2010 kl 19:24

Årets modigaste…det tycker jag var en bra idé. Jag sätter henne som etta!