Genteknikindustrin gör PR-kupp med hjälp av choklad

0
192

Ännu godare choklad med hjälp av dna-teknik kan snart vara verklighet enligt en grupp forskare som lyckats knäcka kakaoträdets genetiska kod, skriver DN den 26 december 2010. Det här är högst sannolikt en PR-kupp för att populärisera gentekniskt producerad mat dvs GMO.

Med hjälp av dna-teknik kan chokladen förfinas och bli både hälsosammare och mer välsmakande, hoppas man. Dessutom ska grödans hållbarhet stärkas, till glädje för kakaoodlare runtom i världen, enligt forskaren Siela Maximova.

En amerikansk forskargrupp vid Pennsylvaniauniversitetet ligger bakom resultaten och källan är tidskriften Nature Genetics. Bara namnet på tidskriften antyder att GMO-mat skulle vara naturlig när rapporter visar att maten i själva verket kan orsaka medicinska problem både för människor och djur som äter den. Monsanto som är av de största GMO-producenterna i världen undersöks i den inte alltför smickrande dokumentären ”The World According to Monsanto”.

Relaterat

 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här