Kampanj för NewsVoice – Stöd oss genom donation eller annonsköp

Vi behöver säkra ekonomin till och med juli
57%

57.100 kr av behovet 100.000 kr har kommit in tom kl 10:45, 9/5. Stöd oss via Swish 123 530 2005 eller en donation. Det smartaste för företag är annonsering. Märk stödet med: newsvoice2025


Genteknikindustrin gör PR-kupp med hjälp av choklad

publicerad 28 december 2010
- By NewsVoice redaktion

Ännu godare choklad med hjälp av dna-teknik kan snart vara verklighet enligt en grupp forskare som lyckats knäcka kakaoträdets genetiska kod, skriver DN den 26 december 2010. Det här är högst sannolikt en PR-kupp för att populärisera gentekniskt producerad mat dvs GMO.

Med hjälp av dna-teknik kan chokladen förfinas och bli både hälsosammare och mer välsmakande, hoppas man. Dessutom ska grödans hållbarhet stärkas, till glädje för kakaoodlare runtom i världen, enligt forskaren Siela Maximova.

En amerikansk forskargrupp vid Pennsylvaniauniversitetet ligger bakom resultaten och källan är tidskriften Nature Genetics. Bara namnet på tidskriften antyder att GMO-mat skulle vara naturlig när rapporter visar att maten i själva verket kan orsaka medicinska problem både för människor och djur som äter den. Monsanto som är av de största GMO-producenterna i världen undersöks i den inte alltför smickrande dokumentären ”The World According to Monsanto”.

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar