Andrew Wakefield’s rykte förstördes av läkemedelsindustrin – miljardbelopp att tjäna

15

Läkemedelsindustrins kanske bästa exempel på karaktärsavlivning är fallet Andrew Wakefield. Han utförde forskning på vaccinens hälsorisker och fann att det finns tecken på att autism kan vara en vaccinskada. Läkemedelsindustrins svar blev en omfattande ryktesförstörande kampanj där samarbetsvilliga läkare fick utgöra front mot media och det medicinska samhället, enligt Wakefield.

Text: Torbjörn Sassersson

Ett exempel på artiklar där media utan att utföra det minsta research är en artikel i SvDMedveten bluff bakom vaccinrappport” och en likadan i DN Medveten bluff bakom vaccinrapport, som är inget annat än en klipp-och-klistra-artikel som kommer från TT, Reuters och AFP. SvD har endast publicerat texten utan kritisk granskning.

“Om en industri tjänar 10 miljarder kr på att sälja en produkt kan de enkelt avsätta 100 miljoner kr för att betala lobbyister, skribenter och PR-byråer att skydda produkten samt svartmåla kritikerna.”

Vid en Google-sökning på namnet Andrew Wakefield är mängden av denna typ av nedsättande artiklar och webbsidor överväldigande. Antalet sökträffar där Andrew Wakefield får möjlighet att ge respons är få. Istället är majoriteten av artiklarna ensidiga där kritiken har både första och sista ordet.

Det finns anledning att återkomma med en fördjupad artikel om hur och varför detta skett, men det handlar om miljardintäkter att skydda för läkemedelsindustrin. Till dess se denna video där Andrew Wakefield fritt får berätta sin version om vad som hänt.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Laura
Laura
Gäst
6 januari 2011 kl 21:57

Det är inte så svårt att tänka sig, att en liten svag barnakropp som redan nått gränsen för vad den tål av miljögifter, och som grädde på moset får sitt redan ansatta immunförsvar våldtaget av vaccinationsprogrammets trippeltoxin…att det barnet drabbas av tillstånd som autism och liknande. Det underliga är egentligen att så många ändå klarar av det…men kanske inte så länge till, nu när man sätter in alla klutar på att förgifta och försvaga mänskligheten med olika medel.
Vår mat innehåller allt mindre näring, så snart behövs inte ens vaccin för att ta död på oss.

-- --
-- --
Gäst
6 januari 2011 kl 13:39

Varför skrivs det så mycket om vaccin nu? Är det bara jag som ser igenom att det är betalt av vaccinindustrin denna upphaussning. Allt för att tjäna pengar. Självklart sväljer många bloggare och andra betet, och vaccinbolagen får publicitet.

Konstigt att det inte är fler som reagerar och förstår att detta är “reklam”?

noreply@infowars.com
Gäst
6 januari 2011 kl 12:28

Personligen litar jag inte på de ”oberoende” myndigheternas beskrivning av fallet (som har betydligt större intressen på spel än de pengar Wakefield kan ha fått från jurister inblandade i stämningar av läkemedelsbolag). Wakefield har haft etablisemanget efter sig i många år, precis som de flesta i forskningsvärlden som antytt ”problem med vaccinering”, i hans fall ända sedan han försiktigt antydde att det KAN finnas en korrelation mellan ”combo-jabs” (dvs när man ger barn flera sprutor på en gång) och autism. Han är inte ens emot vaccinerg som sådan. Men nej allmänheten ”informeras” om att han är en foliehattarnas mästare & ensam ansvarig för ”myten om att vaccin skulle vara farligt”. En lögn med råge! Men så här arbetar ”NWO” maffian i väst, propaganda at its best. För etablerat traditionell massmedia (vars ägare ofta är tungt investerade i också läkemedelsbranchen) har alltid propagerat långt mer för vaccinering än mot (det ska man inte glömma). Tillbaka till Wakefields slutsats att vi kritiskt bör ställa oss frågan om trippel-jabs kan vara skadliga för inte minst barn. Detta styrkts av studier utförda av andra (i förhållande till honom oberoende) forskningslag. Bl.a. studier på apor vars hjärnor uppvisade uppsvullnad & förändringar i amygdala efter vaccinering, klassiska ”symtom” / tecken på autism. Översiktsstudier på autism vs vaccineringsprogram (dvs när barn ges vaccin) påvisar också signifikanta korrelationer. Man ska dock komma ihåg att det är oehört svårt att hitta finansiärer till djupare studier, etablisemanget vägrar i regel (av någon anledning) finansiera forskningslag som börjat intressera sig för frågan. Det skulle inte heller förvåna mig om man satt dit killen på förfalskad grund. Jag utesluter givetvis inte att han kan vara skyldig & uppmanar därför folk att söka gräva i ärendet djupare. Kontakta om möjligt föräldrar till barnen, intervjua dessa själva & kolla att det stämmer att han beskrivit samtliga fall felaktigt. För med tanke på hur etablisemanget söker sopa igen spår efter sina egna systematiska ”misstag” (som i fallet ”climategate” där en ”oberoende panel” slog fast att det minsann inte var något att oja sig över, utifrån de mest märkliga resonemang & rationalen jag sett på länge, forskarna hade ju utan tvekan gjort sig skyldiga till grövsta möjliga förfalskning av data för att styrka tesen om ”global warming” som globalister söker sälja till allmänheten för att introducera ”carbon emissions trading” som de investerat i sedan 70-talet) så är det tydligt att man ”granskar” sina fiender och söker… Read more »

Kragom
Kragom
Gäst
6 januari 2011 kl 11:57

Det här känns lite som “NWO” truther-argumentering. Visst är det vanligt med bi-effekter av vaccin och andra läkemedel, men var finns forskningen som visar att Autism är en sådan bi-effekt? Bara för att det finns ett vinstintresse ngnstans betyder inte att allt som gynnar respektive industri är påhittat.

Erik K
Erik K
Gäst
Reply to  NewsVoice
6 januari 2011 kl 12:30

Visa då på en välgjord artikel där inget jäv har kunnat beläggas som med statistisk signifikans visar att så är fallet. Vilka neurologiska, immunologiska skador avses? Immunologiska händelser är ju att vänta och är outcome för ett vaccin. Mässling och är världen mest smittsamma sjukdom och är i europa helt utraderad att jrf med t.ex aftrika. Även rubella och parotit är i pricip icke förekommande infektioner i sverige sedan införandet av MPR- vaccinet. Allergi mot vaccinet förekommer så klart men är mkt mkt ovanligt.

Max
Max
Gäst
Reply to  NewsVoice
6 januari 2011 kl 12:32

Läkemedelsindustrin har miljarder att tjäna, skriver Sassersson. Samtidigt har Wakefield redan tjänat miljoner på sitt fusk, så det är inte bara ett ekonomiskt intresse som spelar med i den här historien.

Erik K
Erik K
Gäst
6 januari 2011 kl 11:41

Varför skulle Wakefield inte varit den som har ljugit? Studien var ett falsarium och har ej kunnat upprepas, dvs man har aldrig då som senare kunnat visa på något samband mellan MPR-vaccin och autism. Det farliga är att många människor satt sin heder på att han har rätt då han “stridigt” mot de eleka kapitalistiska läkemedelsföretagen och då är även lögn tillåten. Sedan följer antroposofer o dyliga efter då det på ngt sätt ger dem vatten på kvarn. Det är som människor som förnekar förintelsen, det spelar ingen roll vilka bevis som läggs fram… The Lanset brukar inte böja sig dör läkemedelsindustrin!

Annika
Annika
Gäst
6 januari 2011 kl 11:37

Lika snaskiga som kvällstidningarna skulle det vara, d v s senstionslystna, så’nt säljer. Och allt under rubriker med läkarvetenskapsfrågor anses extra seriöst.

Annika
Annika
Gäst
6 januari 2011 kl 11:34

SvD och DN kan vara minst lika snaskiga i sin nyhetsrapportering, allt för att bjuda på sensation. Okritiskt skrivet i Svd var ordet. Hoppas fler håller en skeptisk hållning till “nyhetsrapportering”.

Daniel
Daniel
Gäst
6 januari 2011 kl 11:19

Eller så kan man läsa artikeln i fråga (och studien från British Medical Journal) och se att Wakefield medvetet falsifierat sina så kallade “resultat”:

“Enligt BMJ är det inte möjligt att Wakefield begick ett misstag, han måste ha förfalskat uppgifterna i studien. Bland annat har tidningens efterforskningar visat att ett antal av barnen visade symtom på autism redan före vaccineringen. Och i inget av de tolv fallen stämde studiens uppgifter med barnens medicinska journaler. Vissa diagnoser var tillrättalagda, datum hade ändrats. Av de barn som påstods ha blivit autistiska av vaccinet, var bara ett klart diagnostiserad med sjukdomen.”

Detta är extremt graverande uppgifter som är synnerligen lätta att kontrollera, och Wakefields resultat i sig har emotsagts gång efter annan i otaliga studier och granskningar. Men allt detta är givetvis bara en förtalskampanj…

Men i dagens vetenskapsfientliga debattklimat bör vi inte låta saker som fakta och vetenskaplig granskning stå i vägen för oseriöst, bedrägligt och samhällsfarligt svammel.

Låt vidskeplighet och medvetna lögner råda. Lyssna på den som skriker högst, inte den som kan visa fakta bakom sina påståenden. Viva medeltiden!