Sajten "Vetenskap och forskning" (VoFo) är uppdaterad

4
174

Forskningsencyklopedin ”Vetenskap och forskning” är uppdaterad med aktuella länkar till forskning listad av Libertonline.com.

Syftet med Vetenskap och Forskning är:

 • att lista referenser på forskning, inom framförallt hälsa och medicin, som bedöms vara oberoende av industrins ekonomiska intressen.
 • att för den allmänna debatten visa att det finns forskning och vetenskapliga bevis för alternativa synsätt och metoder.
 • att åter etablera de ursprungliga definitionerna av orden ”vetenskap”, ”forskning” och ”den vetenskapliga metoden”.

Gå till sajten


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. På sidan står att läsa att ett tiotal experter och sakkunniga står bakom, men det går inte att bedöma relevansen. Är dessa anonyma?

 2. De tiotal experter och sakkunniga som står bakom och finansierar sajten har valt att vara anonyma pga av det ofta fientliga debattklimatet i Sverige.

  Det är inte dessa personer som står bakom forskningsreferenserna så vill du bedöma relevansen måste du gå till forskarna som härstammar från hela världen. Dessa forskare redovisas tydligt.

  Torbjörn Sassersson, redaktör

 3. Man refererat till nyheter presenterade av Kommittén för Mänskliga Rättigheter som är en undergren till Scientologerna. Kan du iallafall svara på om Kommittén för Mänskliga Rättigheter är med bland de tiotal xperter och sakkunniga som står bakom och finansierar sajten?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här