Christer Perfjells utomkroppsliga upplevelser möter vetenskapen

5
467
Christer Perfjell, selfie
Christer Perfjell, selfie

Tvåbarnsfadern och egenföretagern Christer Perfjell traumatiserades svårt av en allvarlig skidolycka. Efter olyckan kunde Christer känna in tillståndet hos andra människor och hans intuition hade ökat avsevärt. Neurologer och psykiatrer förkastade inte upplevelserna utan tyckte de var intressanta. Christer testade då hypnos och det öppnade upp en parallell värld som var verkligare än den vanliga fysiska, enligt SvD.

Text: Torbjörn Sassersson

Därefter vidtog en resa upplevelsemässigt och även vetenskapligt. Christer Perfjell testades av parapsykologiforskaren Dean Radin som blev imponerad av Perfjell extrema gammavågor i hjärnan. Radin hade bara sett lika extremt snabba gammavågor hos tibetanska munkar som mediterat i åratal och som därmed kan försätta sig i djupa meditativa tillstånd.

Svenska Dagbladet skriver om Christer Perfjell den 27 april 2011:

“Han kunde inte prata med någon om hur han kände andras känslor eller gick ut och in i tid och rum. När ett test visade att hans hjärnvågor var extrema, bestämde sig Christer Perfjell för att få världens främsta forskare till Sverige för att diskutera medvetandet. Nästa vecka är de på plats i Stockholm.”

“Plötsligt var han på en annan plats, vilket i och för sig är vitsen: Vägen till djupavslappning går genom att i fantasin förflytta sig till en rofylld miljö. Men efter hypnosen kunde han när som helst vara där, eller i två världar på en gång, som om jag använde någon annans ögon och tittade ut.”

“När jag är ”där”, vad nu ”där” är, så … Det är ett fantastiskt ställe, må jag säga. Så rofyllt, kärleksfullt, vänligt, omvårdande – allt det som vi alla önskar att livet skulle vara, jämt. Jag gråter nästan när jag måste därifrån. Det är görfräckt. Görhärligt.”

Källa: Svenska Dagbladet: Bröt nacken och fick extrema EEG-värden

Internationell konferens om medvetandet i Stockholm 1-8 maj 2011

I intervjun för Svenska Dagbladet berättar Christer Perfjell om hur han fick idén att ta världens ledande vetenslapsmän inom medvetandeforskning till Sverige. Han bestämde sig för att inför allmänheten lyfta frågan om vad medvetandet är. Konferensen “Toward a Science of Consciousness” är nu snart ett faktum och den hålls i Stockholm 1-8 maj 2011 vid Stockholms universitet.

Stadsbiblioteket Stockholm: Psykologisk salong 28 april om vårt medvetande

Biblioteket.se: Tillsammans med kvällens moderator Agneta Lagercrantz diskuterar några gäster hur människans medvetande fungerar.

Christer Perfjell bröt nacken i ett skidhopp. Sedan dess kan han känna andras känslor och gå in och ut i en fridfull värld, bortom vår. Nu vill han skapa möjligheter att prata om annorlunda upplevelser av verkligheten och har sett till att en internationell konferens om medvetandet hamnat i Stockholm, första veckan i maj.

Anna Gerge behandlar traumatiserade patienter med hypnos. Hur förklarar man ett sådant förändrat medvetandetillstånd?

Mikael Djurfeldt är forskare i beräkningsneurobiologi och neuroinformatik på KTH och INCF/KI.  Han arbetar med datorsimulering av hjärnan och är intresserad av medvetandets neurobiologi.

Tid: Kl 19:00 – 20:30 den 28 april 2011

Plats: Stadsbiblioteket


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
anonym
anonym
Gäst
1 maj 2011 kl 14:13

Äntligen händer det något, jag är helt övertygad om att vi kan utveckla det som brukar kallas ett sjätte sinne. På tiden att det öppnas upp ett bättre klimat för den sfären, att vi utan att smyga och för den delen råka ut för charlataner, kan ta in hela vårt spektra.

Admin
Admin
Gäst
2 juni 2011 kl 17:30

Inflyttad från gamla servern av admin hit:

ruben says:
2 juni, 2011 at 04:27 • Edit
Jag håller med båda kommentarerna. Skall man fortsätta försöka markera ut den här förmågan, så motarbetar man chansen att ”charlataner” i den branschen får svårt att skoja vidare. Tycker det var bra gjort av Christer Perfjell att lägga ut sin fråga om vad det är för förmåga helt öppet för alla.
Skall det vara så svårt för ej insatta, erkänna att den här förmågan finns på ett oförklarligt sätt? Ja det saknas vetenskapliga bevis, för att man vill inte på allvar försöka bevisa. De som försökt, har blivit avbrutna osv. Men vad jag vet finns några studier med resultat som är enastående bevis, men vet inte varför de aldrig kommer upp?

Admin
Admin
Gäst
2 juni 2011 kl 17:40

Svar till Ruben:

Det finns en överenskommelse på mainstream-redaktionerna (både i press och TV) i Sverige att inte ifrågasätta de svenska myndigheterna i frågan dvs svensk skolmedicin och svensk neurobiologisk expertis som anser att medvetandet finns inuti hjärnan. Det är den cementerade grundtesen. Det betyder att alla “övernaturliga” upplevelser bara händer i huv’et. Och de som har dem “lider” av dessa upplevelser pga av att de “söker tröst” och därmed “kompenserar” för någon “psykologisk nöd”.

En svensk journalist sa till mig att: “journalister generellt hatar parapsykologiska fenomen”. Gänget bakom TV-serien “Det Okända” små-beskrattas av resten av redaktionen på Nordisk Film som är produktionsbolag. Jag kallades på redaktionen för: “han med – psykiska problem – för att jag redogjort för utomkroppsliga upplevelser i TV. Samma sak var attityden mot producenten för TV-serien.

Där har du svaret. Det handlar om dålig-överlägsen-självgod attityd. Det handlar inte om journalistik, vetenskap eller kunskap. I de flesta andra länder har man inte den attityden. Sverige är en liten skokartong med nio miljoner välanpassade svenskar i en värld med 9 miljarder människor.

Läs boken: “Är svensken människa?”
http://www.svd.se/kultur/litteratur/storst-av-allt-ar-oberoendet_33436.svd

Admin
Admin
Gäst
2 juni 2011 kl 17:54

Se även min uppföljande artikel om eventet:
“Stort tack till Christer Perfjell för konferensen: Toward a Science of Consciousness”
http://wp.me/p17M3t-20F