Peter Gudmundsons heta potatis: VoF:s bisysslor belastar KTH:s anseende

publicerad 10 april 2011
- av NewsVoice

Peter Gudmundson på KTH?

Rykteshanteringssåpan på KTH fortsätter. Sajten Vetenskap och Folkbildning som håller ett öga på Föreningen med samma namn ställer frågan: Hur långt är KTH-rektor Peter Gudmundson beredd att gå för att beskydda skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF)? Och nu finns bevisen att Peter Gudmundson ser mellan fingrarna eftersom han tillåter VoF pyssla med destruktiva bisysslor och då utnyttja KTH:s resurser, skriver sajten.

Senast in i leken är Erland Lagerroth. Han är docent i litteraturhistoria och allmänvetenskaplig forskare. Lagerroth är förbannad på Vetenskap och Folkbildning som redan 1998 gav honom VoF:s förnedringspris. Inte nog med det. Erland Lagerroth är ännu en person i raden som fått sin Wikipediapost vandaliserad av VoF-aktivister och vandaliseringen är permanentad. VoF vill inför allmänheten stigmatisera honom, enligt uppgifter.

Sajten Vetenskap och Folkbildning beskriver i detalj korrespondens mellan KTH och några personer som ställt in hårkorset på rektor Peter Gudmundson. Flera personer inklusive undertecknad kan nu bevisa att Peter Gudmundson målat in sig i ett hörn som innebär att han måste ta ansvar för vilken typ av högskola han vill ha, en som lite tillspetsat stödjer mobbing eller en som sysslar med utbildning.

Läs mer