Efter 30 år i Big Pharma fick han nog – berättar allt om bedrägerierna

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 13 maj 2011
- NewsVoice redaktion
John Virapen - Foto: Dsalud.com
John Virapen - Foto: Dsalud.com
John Virapen – Foto: Dsalud.com

“Om någon av er har idén att läkemedelsindustrin är mån om er hälsa – glöm det. Det är bara pengar de är intresserade av”, säger John Virapen efter att ha arbetat för Big Pharma i 30 år.

Text: Marina Szöges.

John Virapen håller föredrag runt världen och berättar om läkemedelsindustrins ohederliga metoder. Bland annat berättar han att branschen undanhåller sanning om biverkningar och ohälsosamma tillverkningsmetoder samt använder sig av mutor för att registrera nya läkemedel.

När Prozac (Fontex i Sverige), som tillverkas av Eli Lilly, skulle registreras i Sverige tog han reda på vilken psykiatriker som skulle testa medlet, och kontaktade honom. Virapen bjöd på middagar och sände kvinnliga medarbetare till….

Läs mer i artikeln: Läkemedelsbolagen struntar i folks hälsa – vill bara tjäna pengar

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • En bra synvinkel. Synd bara om de seriösa små men de kan hitta nya vägar kanske. “lego” framställning av råvaror o liknande eller slå sig samman med flera små kan vara en väg.

  • Ja, det är onekligen ett oheligt krig som pågår mot naturliga metoder till hälsa, det är i alla fall en tolkning. En annan tolkning är att trots att 1000-tals läkeörtproducenter och örtmedicinare nu går i konkurs kommer de som överlever att stå starkare än någonsin. De kommer att sälja godkända preparat och eftersom läkemedelsverken i EU godkänt läkeörter har det automatiskt erkänt att naturmedicin fungerar.

    Naturmedicin står då förnyat starkt som ett alternativ till skolmedicin ELLER skomedicin blir ett alternativ till naturmedicinen…

  • Låter som en verklighet i tiden. Är det aldrig nog med elende? Tänker bara på att man traskar på i gamla fotspår som om de aldrig funnits. När nu EU bestämt att naturmedicin skall förbjudas om de inte licencieras. De utestänger små företag, som inte har tillräckligt med pengar att licenciera sina naturmedel som de tillverkar och som kan vara av högsta kvalité.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *