Kristoffer Hell: kalsongvisitering kommer snart till en flygplats nära dig

publicerad 29 maj 2011
- Kristoffer Hell
TSA pat-down screening. Foto: TSA.gov
TSA pat-down screening. Foto: tsa.gov
TSA pat-down screening. Foto: tsa.gov

Kristoffer Hell ondgör sig på sin blogg över de “djupa” visitationsrutiner som sedan en tid börjat att tillämpas runt om i världen. Vi vet ju redan idag hur det är att passera en check-in kontroll på en svensk flygplats. Du får ta av sig bältet och jackan, tömma fickorna och till och med ibland ta av skorna.

Text: Torbjörn Sassersson

Det kommer tyvärr att bli värre om vi går samma väg som USA och det lär vi ju göra. I USA är de numera nämligen nere i trosor och kalsonger på folk och så har vi den så kallade helkroppsskanningen som ser alla kroppsdelar. Allt handlar om vårt eget bästa för att komma åt terrorismen, heter det. Enligt kritiker handlar det om att stegvis vänja folk vid att staten har rätt att ha full kontroll på dig. Stoppa-terrorism-argumentet handlar enbart om att få igenom de lagar och rutiner som staten vill ha för att erhålla kontrollen och avstamp för reformerna var 911-attacken.

Och vad händer om du motsätter dig visitationen? Tja, du blir naturligtvis misstänkliggjord och bortförd av vakter och säkerhetspersonal.

Kristoffer Hell rapporterar:

ArcanumSkolan 2024

“Texas beslutsfattande församling (Texas är ett eget land i den amerikanska federation) stod i begrepp att med förödande majoritet (30 av 31) förbjuda den federala amerikanska transportstyrelsen (TSA) från att stoppa ned händerna innanför människors trosor och kalsonger.

Det federala TSA hotade då Texas med att förbjuda alla flyg in och ut ur Texas (jmf hur EU:s myndigheter dikterar för Sverige) – varpå de folkvalda i Texas backade och accepterade en fortsättning av TSA:s institutionaliserade övergrepp på barn, kvinnor och män.”

“Tidigare drabbades flygpassagerare. I dag kan det hända om man åker buss. Nästa steg är att låta TSA ge sig på besökare på väg in eller ut från köpcenter.”

Kristoffer Hells blogg

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq