Barnastma påstås vara kopplad till ADHD i tonåren

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 juni 2011
- Torbjörn Sassersson

Barnastma,    ADHD

HealthDay News publicerade en artikel som påstår att ADHD i tonåren är en följd av barnastma. Studien är svensk och kommer från Karolinska Institutet. Hälsobloggskribenten Urkraft är dock kritisk till denna studie.

Text: Urkraft Lena L.

Childhood asthma is associated with subsequent development of ADHD, particularly the hyperactivity-impulsivity (HI) component in adolescence, according to a study published online May 21 in Allergy.

Nina Mogensen, M.D., from the Karolinska Institutet in Stockholm, Sweden, and colleagues investigated the association between childhood asthma and development of ADHD (HI and inattention [IN]) in adolescence. Data on birth weight, socioeconomic status, asthma, HI and IN, zygosity, and medication use were collected from 1,480 Swedish twin pairs at age 8 to 9 years and at 13 to 14 years. The correlation between asthma at age 8 to 9 and ADHD symptoms at age 13 to 14 was assessed. A twin analysis was performed to assess the contribution of genetic and environmental factors.

Här får man det att låta som om astman är orsaken till ADHD (“Risk of hyperactivity-impulsivity increases in children with asthma, independent of medication”) men man glömmer att ta reda på vad som är grunden till astman – vad som är grunden till alla de olika namn man hittar på, alla de olika diagnoser som ökar och ter sig mystiska för vårdapparaten.

Hur missledande kan en sådan här inställning bli? Hur kommer man använda “kunskapen” om att astma ökar risken för ADHD? Vi kommer bara längre ifrån grunden och chansen till läkning… särskilt för dem som slaviskt följer doktorns order.

Med all den moderna teknik och alla miljarder som läggs på forskning – men av läkemedelsindustrin, på fel forskning, på den forskning som genererar enorma summor pengar för industrin, inte den som bekräftar den verklighet som är väldigt tydlig för så många av oss. Vi som fått oss själva och våra barn friska genom att läka från grunden – via ren förbannad logik och kunskap om hur våra kroppar och hur levande organismer fungerar!!

ArcanumSkolan 2024

Och det finns massor av forskare som också vet detta, det finns studier och forskning men den gynnas inte och kommer inte fram till allmänheten – de som betalar vill ju tjäna mer pengar, inte läka människor och vår värld, det finns ingen ekonomisk vinst för industrin i detta.

Men visst är det av godo att man ser samband… kanske vaknar världen till när man efter onödigt lång tid inser grunden bakom sambanden – men hur lång tid ska det behöva ta, hur många liv skall förstöras i onödan?

Text: Urkraft

Artikeln i HealthDay News: Childhood Asthma Linked to ADHD in Adolescence

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Quote: “This health blogger ask how come one sickness is caused by another sickness when the true origin of the first sicknes may be caused by school medicine. Do we have a situation where research sponsored by Big Pharma tries to justify new “medicines” to cure illnesses caused by previous “medicines” from the same industry?”

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *