Michio Kaku fick rätt – Fukushimas reaktorer ska täckas av jättesköld

publicerad 16 juni 2011
- av Torbjörn Sassersson red.
Michio Kaku - Foto: MSNBC
Michio Kaku - Foto: MSNBC
Michio Kaku – Foto: MSNBC

Michio Kaku sa under en intervju i mars 2011 för MSNBC att  Fukushimas reaktorer måste gjutas in med en blandning av betong, sand och borsyra. I juni 2011 meddelar  kärnkraftsföretaget Tepco att de ska bygga en jättesköld som ska täcka Fukushima Daicchi. Bygget startar  27 juni 2011, enligt Xinhua News.

Vi minns även Frigyes Reisch, en av Sveriges ledande experter på kärnkraftsäkerhet, som 14 mars 2011 sa att Fukushima-olyckan var lika allvarligt som Tjernobyl på den sjugradiga skalan. Reisch gjorde uttalandet samtidigt som den Japanska regimen sa att olyckan var “en fyra”. Japan uppgraderade den 12 april kärnkraftsolyckan i Fukushima till en sjua, den högsta nivån på den internationella skalan.

Dr. Alexey Yablokov, medförfattare till boken “Chernobyl:Consequences of the Catastrophe for People and the Environment,” och medlem i  ”Russian Academy of Sciences”, sa den 25 mars 2011 att olyckan i Fukushilma tom kan vara värre än Tjernobyl-olyckan.

Dr. Yablokov har kalkylerat att så många som en miljon människor dog i Tjernobylolyckan. Dödstalet är betydligt högre än de officiella siffrorna. Yablokov säger att hans bok togs emot med tystnad  av WHO, som konsekvent undvikit diskussioner.

Vi ser här flera exempel på frispråkiga vetenskapsmän ofta kan ha rätt även om sluträkningen för Fukushima-olyckan inte är klar. Vi bör även notera att dessa forskare som sticker ut näsan ofta blir kraftigt ifrågasatta. När de sedan får rätt tystnar kritiken.

Sammanställning och text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *