Video: Christer Fuglesang sluddrar efter homeopatisk överdos

publicerad 8 juli 2011
- av Torbjörn Sassersson red.
Christer Fuglesang - Foto: ESA

Videoklippet visar hur Christer Fuglesang sluddrar och stakar sig efter en överdos av homeopatiska sömnpiller. Flankad av några grabbar från skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning och vetenskapsjournalisten Anna Bäsén argumenterar Fuglesang att homeopati är båg.

Text, analys och videokollage: Torbjörn Sassersson

Fuglesang säger att han överlevde ju överdosen och att pillrena hade noll effekt. Problemet är att han har svårt att prata.

Frågan är vad han var påverkad av. Var det alkohol, jetlag, uttorkning eller sömnpiller? Var det en kombination av alla eller var det enbart överdosen? Många undrar vad Christer Fuglesang själv har för kommentar. En kommentar som han spontant säger mitt i en sömndrucken mening är:

"Nä, jag ska inte ge mig in på nå't liknande".

Christer Fuglesang har svårt att uttala ordet akupunktur och hans säger plaase-bo istället för placébo.

fuglesang-sluddrar-homeopati

Relaterat