NASA-forskare: Ingen mörkläggning om Elenin – Inga naturkatastrofer hösten 2011

  4
  418

  Det finns rakt motsatta uppfattningar  om kometen Elenins karaktär och vad Elenin har för påverkan på jorden från september till november 2011. På webben frodas teorier om jordens undergång –  eller i bästa fall – kraftiga naturkatastrofer som grymt kommer att omforma världssamhället. Efter kometen Elenin finns flera följeslagare och tillsammans påstås att de har kapaciteten att besanna olika undergångsscenarior som framförts under århundraden inom olika kulturers folktro.

  Text: Torbjörn Sassersson

  NASA försöker på webben lugna ner denna krypande oro, men det hjälper inte. Så kallade konspirationsteoretiker vill koppla samman NASA:s överslätande attityd med att många underjordiska skyddsanläggningar, privata och statliga, sedan 10 år byggts i USA och andra delar av världen. Teoretikerna menar att makteliten försöker rädda sig själv och att eliten döljer för allmänheten att flera miljarder människor kommer att svälta ihjäl efter att himlakropparna passerat.

  De finner stöd i hopi-indianernas profetia om “the blue kachina” och “the red kachina”, två himlakroppar som sägs passera jorden varav den andre, “the red kachina”, är den stora förgöraren. Det hela blir inte bättre av att andra kulturer från olika tidsåldrar tycks dela liknande uppfattningar. Någon form av kosmisk tingest kommer att göra en “fly-by” och vända upp och ner på världen enligt sägnerna.

  Lars Von Trier spann sitt eget undergångsscenario

  Det var i denna idémässiga jordmån som Lars Von Trier skapade sitt filmkonstverk Melancholia som NewsVoice tidigare analyserat. I filmen passerar en främmande planet jorden farligt nära och biotittaren får krypa in under skinnet på en emotionell, en intuitiv och en skeptisk människa och där beskåda deras olika överlevnadsstrategier för att hantera dödsångest.

  NASA lugnar allmänheten men en fd TV-profil från CNN manar alla att agera nu för att rädda sig själva

  Videoklippen på denna sida avhandlar de diametralt olika åsikter om den närmaste förestående framtiden, september till november 2011. Så vi kommer inom kort få veta vilken part som har rätt och vilken part som måste krypa till korset.

  David Morrison
  David Morrison

  NASA

  I ena ringhörnan har vi David Morrison som är en seniorforskare vid “NASA Astrobiology Institute”. I videoklippet ovan hävdar David Morrison att de skräckscenarios om inkommande himlakroppar som cirkulerar på webben är felaktiga och härrör ur en obefogad rädsla för kosmos. Morrison gör uppenbarligen sitt uttalande med NASA:s medgivande vilket innebär att vi kan sluta oss till att detta är NASA:s officiella uppfattning.

  “There is no conspiracy here. There is no danger from comet Elenin. There is no danger in 2012”.

  Marshall Masters
  Marshall Masters

  Planet X Townhall Research Team

  I andra ringhörnan har vi Marshall Masters som är författare och som har varit TV-producent för CNN och Texas Cable Network. Hans inriktning var inom TV; vetenskap och teknologi. Han har uppfattningen att hopi-indianernas profetior om geologiska och kosmiska händelser stämmer och att dessa kan omforma världen dramatiskt åren 2011-2014.

  “Our hope is that you will use this information to evaluate your own preparation and planning.”

   

  Vad NASA:s representant inte berör

  Det finns en intressant laddning i den här tvisten mellan NASA och “konspirationsteoretikerna” och det är att varje gång Elenin hittills legat i linje med  solen och jorden har det skett massiva jordbävningar. Den första jordbävningen (8.8 på richterskalan) skedde i Chile 27 februari 2010. Den andra (7.2 på richterskalan) skedde i Christchurch, Nya Zealand den 4 september 2010 och den tredje jordbävningen (9.0 på richterskalan) skedde i Japan den 11 mars 2011.

  Kommande linjeringar mellan Elenin, jorden och solen kommer att ske den 26 september och 22 november 2011. Mellan dessa datum inträffar ett datum då jorden passerar igenom Elenins svans den 17 oktober 2011. Källan till dessa data kommer från NASA. En reservation i sammanhanget är påståendet på webben att NASA under sommaren 2011 ändrat på Elenins bana runt solen.

  Om Elenin kan skapa jordbävningar kan vi förvänta oss nästa massiva jordbävning den 26-27 september, men enligt NASA kommer absolut inget att hända.


  Relaterat

  David Morrison, biografi

  Marshall Masters biografi

  NASA: Elenins bana, simulering

  NewsVoice: Lars von Trier – Melancholia


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  4 Kommentarer
  Äldst
  Nyast Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Nej
  Nej
  Gäst
  2 september 2011 kl 02:51

  Vi kommer dö..
  Det gör vi alla någon gång i livet,och jag vet inte vad jag ska tro,och om det är sant då är det väl för sent att göra något :/

  Speciellt om man bor långt upp i norden.
  Blir deprimerad av all denna domedags prat

  ar4ne
  ar4ne
  Gäst
  26 september 2011 kl 01:05

  Hur många gånger har min inte hört domedagen närmar sig, men det kommer oftast ifrån religiösa sekter.
  Nu när Nasa är inblandad är det en helt annan sak, förvisso kör de med ett hemlighetsmakeri men skulle knappast göra det den här gången.
  Generellt sett är det alltid bäst att veta och nu ska jag tycka till mot bättre vetande, så tror jag att vi klarar oss bra den här gången också och kometer som i princip är en gigantisk isklump som lär vattnas ur om den kommer in i vår atmosfär högst betydligt, men kan ändå ställa till stor förödelse men att utplåna allt liv på jorden tror jag inte en sekund på.
  Vi får väl avvakta och se vad som händer mer kan vi inte göra.

  RM
  RM
  Gäst
  26 september 2011 kl 10:06

  Det är lite väl förenklat säga linjeringar med Jorden.
  Fukushima var linjering Elenin, Jorden och Merkurius. Den som är nu, är Elenin, Jorden och Venus.
  Inom astrologin har Merkurius en mer utåtriktad kvalitet än Venus, som kan sägas representera det feminina, mjukhet och skönhet. Jag tror inte så mycket händer rent fysiskt när Venus är inblandad, utan det är mer på inre plan, men jag kan ha fel.

  Det är skillnad på linjeringar och linjeringar. 🙂

  RM
  RM
  Gäst
  Reply to  RM
  26 september 2011 kl 10:12

  11 november är mer intressant, då är alla i linje med varandra… Elenin, Solen, Jorden, Merkurius och Venus. Här finns en större potential än just nu, vi får se på det.

  Det behöver dock inte automatiskt bli jordbävningar, det kan bli stora stormar eller oväder som påverkar.