KI-forskare hyllar ny mobiltelefonstudie av såpakvalitet

publicerad 21 oktober 2011
- av Mona Nilsson

En ny studie om sambandet mellan mobiltelefonanvändning och hjärntumörer presenteras i dag den 21 oktober 2011 av strålningsexperterna Maria Feychting och Anders Ahlbom från KI. Den sistnämnde gjorde tidigare i år stora rubriker i pressen efter att WHO underkänt honom som expert på grund av koppling till mobilindustrin. Studien påstås vara den största som någonsin gjorts och drar slutsatsen att mobiltelefonanvändande inte ökar risken för hjärncancer. Studien innehåller dock så många felaktigheter att den inte säger något om risker med mobiler.

Mona Nilsson förklarar varför

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *