Nyhet: DN skriver om snöman i Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 oktober 2011
- NewsVoice redaktion

Snömannen
DN skriver att myten om en tre meter lång, hårbeklädd varelse som i folkmun kallas Sasquatch,  Bigfoot eller Yeti kan vara verklighet. Två av världens mest välrenommerade tidningar (Times, Guardian) rapporterar om att svenska forskare har funnit honom i Sibirien.

Re.write: Torbjörn Sassersson

Efter att lokalbefolkningen i en region kallad Kemerovo i Ryssland larmat om att det sett en stor apa kunde forskarna hitta hår, fotspår och en sovplats som de tror tillhör ett djur som liknar en Yeti. Efteråt sade sig forskarna vara upp till 95% säkra på att en sådan varelse faktiskt existerar, skriver DN som hänvisar till The Times och The Guardian.

Jag vill betona att nyheten alltså inte är att forskare tror att de hittat en snöman utan att DN skriver om att en snöman hittats enligt forskare. 😉

DN: Svenska forskare: Snömannen funnen i Sibirien

The Tmies: Scientists ’95% Sure’ Bigfoot Lives in Russian Tundra

The Guardian: Siberia home to yeti, bigfoot enthusiasts insist


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq