Dagens Nyheter försökte skrämma 911-sakkunnig till tystnad

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 november 2011
- Torbjörn Sassersson

Pål Bergström

Pål Bergström en IT-designer och marknadsstrateg med sakkunskap om WTC 911 blev bemött med aversion då denne försökte få kontakt med DNs redaktionschef Åsa Tillberg och chefredaktör Gunilla Herlitz i syfte att få svar på frågor kring DN och 11 september. Bergström ville veta varför DN inte publicerat kritik mot den officiella versionen om vad som hände den 11 september utan istället varit tysta om det i 10 år.

”DN låter ingen information komma fram som går emot den officiella förklaringen. Man låter inte kritiker få komma till tals, inga vetenskapsmän, byggnadsexperter, politiker, eller efterlevande som kämpar för en ny oberoende utredning.”

Pål Bergström medger att han kan ha haft en irriterad ton när han försökt få fatt på Tillberg och Herlitz, men han blev ändå mäkta förvånad när DNs personalchef Crister Ohlsson ringde upp för att berätta att Gunilla och Åsa inte önskade fler försök till kontakt eller frågor. Ändå uppger Bergström att kontaktförsöken varit få och spridda över en längre tid, men tätnat i samband med 10 årsdagen för 911.

Stöd NewsVoiceCrister Ohlssons samtal var som från en pappa som ringer för sina döttrars räkning som inte vågar ringa själva, skriver Bergström i sin blogg. En tid därefter ringer en person som säger sig vara polis. Personen vill diskutera Bergströms försök till kontakt med DN.

”Polisen uppmanade mig att sluta och att inte fortsätta med min granskning och mina frågor till DN. När jag igen ber om hans namn så låter han nästan rädd och lägger på luren. Han kanske inte var polis. Eller så förstod han vilken idiotisk grej han gjort.”

NewsVoice förblir vid sidan av förebilderna TV4 Fakta och Vaken.se en källa till perspektiv på den taffligt gjorda och officiella 911-rapporten. När ett fegt stormedia inte klarar av att beskriva en korrekt och nyanserad bild av en sådan viktig händelse blir det allt mer självklart att sakkunniga som t ex Pål Bergström bemöts med respekt.

Text: Torbjörn Sassersson

Länk till blogginlägget


Relaterat

Pål Bergström: Debatten om 911 visar att världen behöver mer transparens


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq