Fallet Andrew Wakefield – ett av världens bästa exempel på ryktesdestruktion?

5

vaccination, Andrew Wakefield

Andrew Wakefield är läkaren – en enskild individ – som fick den ansedda medicinska tidskriften British Medical journal (BMJ) och den miljardtäta läkemedelsindustrin efter sig, en industri som utan att blinka kan avsätta 100-tals miljoner dollar varje år på marknadsföring och om de vill, total destruktion av ryktet på den som hotar deras intäkter. Hur skulle du klara den anstormningen?

Text: Torbjörn Sassersson

Andrew Wakefield är nu istället på väg att bli det bästa exemplet på en enskild person som reste sig och vann mot Goliat. Hans styrka och främsta vapen är ett illa åtgånget begrepp, i vår tid kallad “sanning”, för han ser ut att vinna allt eftersom lögnerna som spridits om honom avtäcks en efter en. Lögner tål nämligen inte att bli belysta. De spricker som troll i solsken.

Så vad var Andrew Wakefields brott? Svaret är att hans forskning indikerade ett samband mellan vaccin, en magsjukdom och autism. Det ogillades av läkemedelsindustrin som tjänar miljardbelopp på vaccin. Wakefields forskning är intressant om vi betänker en parallell utveckling i USA där fallen av autism ökar lavinartat. USA är också landet där ett lika korrumperat FDA som WHO (se artikel) pressat den amerikanska befolkningen att vaccinera sig allt mer.

Vaccinen innehåller bland annat tillsatsen thimerosal som består av 50% kvicksilver. Kvicksilver ger hjärnskador och andra neurologiska skador enligt Oxford Universitys kemiinformationssidor. Den andra beståndsdelen i svininfluensavaccinet som pekats ut som särskilt skadlig är adjuvanten skvalén som misstänks orsaka både neurologiska och immunologiska skador.

Dessa gifter hindrade inte svenska Läkemedelsverket med fullt stöd från stormedier som SvD, DN och det politiska etablissemanget att påheja vaccinationen av hela svenska folket mot svininfluensa. Hela 6 miljoner svenskar köpte idén och sedan fick hela folket lära sig ett nytt ord, narkolepsi. Men det är inte det stora problemet.

Det riktigt allvarliga problemet är inte drygt 100 svenska fall av narkolepsi utan att 6 miljoner svenskar sannolikt fått vaga neurologiska och immunologiska skador. Vi kommer därför sannolikt att se många fler fall av allergier, intoleranser, koncentrationssvårigheter, trötthet och en rad andra symptom dyka upp under de närmaste åren. Självklart har läkemedelsindustrin en lösning i form av piller för varje symptom. 

Pål Bergström sammanfattar mycket bra situationen för Andrew Wakefield. Hans artikel sammanfattar hur Andrew Wakefields rykte reparerats steg för steg genom att lögnerna som spridits om honom av BMJ, journalisten Brian Deer en efter en spricker. Bergström ställer även en fråga av utomordentlig vikt:

“Ska bli intressant att se hur den här historien utvecklar sig i Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Sveriges Television. Kommer man stå fast vid lögnerna mot Wakefield eller kommer man ge efter för sanningen?”

Läs Pål Bergströms artikel “Chefredaktören för British Medical Journal allt mer desperat”

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Rudling
Martin Rudling
Gäst
21 december 2021 kl 10:55

Utan att ha tagit del av hans forskningsfynd, så räcker det ju med en intervju med den mannen för att man ska begripa, att här håller etablissemanget på att försöka göra sig av med en skatt av medicinsk inegritet.

Perra J
Gäst
14 november 2011 kl 20:09

Någon som vet vad som hände med Jane Bürgermeister?

En video som friskar upp minnet:
http://www.youtube.com/watch?v=x3_xZCL-ipY

Admin
Admin
Gäst
Reply to  Perra J
14 november 2011 kl 20:33

She started up the birdflu666 blog to alert people about the fact that Baxter had contaminated 72 kilos of seasonal flu with the bird flu virus in an Austrian lab in Feburary 2009, nearly sparking a global bird flu pandemic, according to the Times Of India.

Shortly after that episode, the swine flu broke out in Mexico in April 2009, and she covered these developments on her birdflu blog, then switching to the http://www.theflucase.com website after Johan Niklasson offered to set one up.

She has distanced herself from the flu case website after the webmaster Johan Niklasson put up a report called “10 K list” advocating mindless violence and also removed her log in.

Och nu är sajten nere:

http://www.theflucase.com/

Helge
Helge
Gäst
14 november 2011 kl 11:14

Naturligtvis måste de små barnen som blev vaccinerade mot svininfluensan följas upp. Hur stor del av dem kommer att få autism? Jämfört med de jämngamla barn som inte vaccinerades mot svininfluensan.

Myndigheterna kan inte göra det ogjort att de fick friska barn att vaccineras sig mot en lindrig influensa, vilket ledde till att de fick narkolepsi.

Men myndigheterna bör ta på sig uppgiften att klarlägga orsakssambanden. Hur många av de som vaccinerades mot svininfluensa får autism jämfört med de jämnåriga som inte vaccinerades mot svininfluensan?

Myndigheterna måste ta ansvar för de fel de begått.

Admin
Admin
Gäst
Reply to  Helge
14 november 2011 kl 11:53

Om de inte tar ansvar bör de åtalas. Eller har jag fel? Ska myndigheter kunna utsätta sin befolkning för vad som helst och sedan slippa ansvar helt och hållet när det visar sig att de begått fel? Vilket samhälle vill vi ha? Ett där vi kan lita på myndigheterna och sjukvården eller ett samhälle där vi inte kan det?