Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Journalisten.se: TT nekas insyn i granskning av forskare på KI

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 december 2011
- NewsVoice redaktion
2016-12-09 Kilogga

Kammarrätten i Stockholm nekar en TT-reporter att ta del av handlingar som rör en intern granskning och revision av en forskares arbete på Karolinska Institutet (KI).

KI har inlett en granskning av ett forskningsprojekt där forskaren är ansvarig projektkoordinator. En reporter på TT har begärt att få ta del av handlingarna i granskningen som allmän handling.

Granskningen kan enligt KI komma att utgöra underlag till en anmälan om brott, och omfattas därför enligt KI av sekretess. Reportern överklagade beslutet till kammarrätten i Stockholm, som nu har gett KI rätt och avslår överklagandet.

Källa: Journalisten.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq