USA: Autism rates have increased twentyfold in a generation

3

Autism rates have increased twentyfold in a generation, stirring parents’ deepest fears and prompting a search for answers. But what if the upsurge is not what it appears to be?

The U.S. Centers for Disease Control and Prevention estimates that nearly 1% of children across the country have some form of autism — 20 times the prevailing figure in the 1980s. The increase has stirred fears of an epidemic and mobilized researchers to figure out what causes the brain disorder and why it appears to be affecting so many more children.

Read more

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
oakfarm
Gäst
2 januari 2012 kl 18:34

Tänkte bara länka till en av alla inlägg, med kommentarer, som handlar om vad vi med ASD tycker om sådana som er. http://asperger.livejournal.com/2818831.html.

Paleofriend: Hypotesen att det skulle ha inträffat en kraftig ökning av autism är svår att bevisa. Vilket också gör den svår att motbevisa. Men en studie som gjordes i UK av bla Dr Traolach Brugha för några år sedan hittade samma förekomst av ASD i alla åldersgrupper. Det var lika vanligt hos 80-åringar som hos 20-åringar. http://www.dailymail.co.uk/health/article-1383002/Autism-epidemic-dismissed-new-claim-thousands-adults-undiagnosed.html

Helge
Helge
Gäst
30 december 2011 kl 14:05

Här är en länk med bra info om vaccinskador:

http://www.naturalnews.com/034525_vaccines_news_stories.html

paleofriend
Gäst
12 december 2011 kl 12:58

Och? Jag tror vi kommer att få se många sådana här artiklar i framtiden, även i Sverige. Jag har svårt att bestämma mig för om det här är “matter of opinion” eller propaganda. Upprepar man att hela ökningen i autism beror på förändrade diagnosmetoder, större social acceptans och liknande, tillräckligt många gånger kommer alla tro på det, javisst.

Saken är att vi behöver veta, och det är det vetenskapen är till för. Vi behöver mer forskning på det här området, inte mer tyckande. Det behövs forskning på både genetik och miljöfaktorer innan man kan säga att ingen vet vad orsaken till autism är. Absence of evidence is not evidence of absence.

Somaliska invandrarkvinnor i Sverige, och i Kanada, får många fler barn som är autister än den övriga befolkningen. Dessa kvinnor har extrem brist på vitamin D eftersom de aldrig exponeras för solljus på grund av sin klädedräkt. Här finns alltså ett samband. Om det bara är en tillfällighet är det vetenskapen kan visa – om man utför studierna vill säga. Det finns många andra samband som också bör utredas genom studier när det gäller autism.

Alltså, mer forskning och mindre tyckande. Show me the evidence.