Andreas Ekström – vaccintroende kulturjournalist på Sydsvenskan blandar ihop spöken med vaccin

publicerad 14 januari 2012
- av NewsVoice
Vaccination, Andreas Ekström

Vaccination, Andreas Ekström

“En av samtidens gåtor är varför konspirationsteorier får syre. Vi lever ju i en tid då det har blivit enklare än någonsin att söka fakta direkt från källorna”, skriver kulturjournalisten Andreas Ekström i sin emotionella kortartikel “Vaccin mot tokigheter” på Sydsvenskan om vaccin till barn. Ekström skriver att ovaccinerade barn löper enormt större risk att bli sjuka.

Men Andreas Ekström pekar inte på en enda vetenskaplig källa som stödjer hans uttalande utan han förväntar sig att läsarna ska köpa ett fritt tyckande.

Det finns ingen möjlighet att kommentera artikeln eller komma in med en blogglänk till en replik i Sydsvenskans artikeln. Istället ekar debatten tomt när Sydsvenskan låter en kulturjournalist få enda ordet om den vitt spridda vaccinationsövertron som råder i landet.

Linda Karlström redaktör för Vaccin.me kontrar med orden:

”Vi lever ju i en tid då det har blivit enklare än någonsin att söka fakta direkt från källorna”, skriver Andreas Ekström i Sydsvenskan 12 januari 2012. Då kan man undra varför han inte själv gör det.

Var finns beläggen för att ovaccinerade barn löper enormt större risk att bli sjuka jämfört med vaccinerade, såsom Ekström påstår? Visa mig en korrekt genomförd sådan studie! Det finns dock flertalet studier som visar att ovaccinerade barn är betydligt friskare än de vaccinerade.

Linda Karlström som under flera år varnat för övertron på vaccin kan till skillnad från Andreas Ekström visa på den forskning och de varningar som ackumuleras allt mer om hur en girig vaccinationsindustri bokstavligen går över lik för att tjäna pengar medan skolmedicinen blundar krampaktigt.

“De svenska tokstolligheterna brukar begränsas till en bekant trippel – ubåtar, Palme, Estonia. Det fina med dessa svenska spökklassiker är att de är ofarliga”, skriver Ekström.

Andreas Ekström borde åtminstone ta del av de juridiska bakslag som vaccinationsindustrin titt som tätt går i genom i länder med fungerande rättsystem till skillnad från Sverige där industrin kan valsa fram utan att behöva ta några konsekvenser innan han tror blint på vaccin.

Nyligen fälldes GlaxoSmithKline för att ha dödat 14 spädbarn i Argentina med vaccin.

Läs Linda Karlströms replik på Vaccin.me


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Börje, vad har du för belägg för detta påstående:
  “Vid den här tiden förra året (januari 2011) stod det klart att svininfluensa var en scam av globala mått. Iscensatt att läkemedelsindustri vars syfte var gigantiska intäkter. Vilket man också lyckades ganska bra med. Vi pratar miljardbelopp i dollar. Med en välregisserad marknadsföring via bland annat Världshälsorganisationen och manipulerade myndigheter och mediakanaler såg man till att länder som Sverige köpte in vaccin av sådana mängder at man till slut fick destruera merparten.”

 • Vid den här tiden förra året (januari 2011) stod det klart att svininfluensa var en scam av globala mått. Iscensatt att läkemedelsindustri vars syfte var gigantiska intäkter. Vilket man också lyckades ganska bra med. Vi pratar miljardbelopp i dollar. Med en välregisserad marknadsföring via bland annat Världshälsorganisationen och manipulerade myndigheter och mediakanaler såg man till att länder som Sverige köpte in vaccin av sådana mängder at man till slut fick destruera merparten.

  Den svenska marknadsföringen ombesörjdes av Smittskyddsinstitutet och Public Service. Det senare beskrev jag i en artikel på Newsmill. “Granska SVT:s roll i det hysteriska pandemilarmet”: http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/30/granska-svts-roll-i-det-hysteriska-pandemilarmet.

  Att nu en aningslös eller okunnig eller välbetald kulturskribent fortsätter på samma tema i Sydsvenskan innebär sannolikt att läkemedelsindustrin är igång igen med en ny “influensa attack”.
  Frågan är vad man har framställt denna gång. Vi kan utgå från att det inte heller denna gång är en naturligt muterad influensa utan framtagen i ett labb och sedan igångsatt i någon by men sannolikt inte i Mexiko den här gången.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *