Annika Dahlqvist: Livsmedelsverket kvar i skräck för mättat fett

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 januari 2012
- NewsVoice redaktion

smör

Livsmedelsveerket (SLV) har kommit med uppdaterad text om Lättmjölk och lättmargarin i skolan. De fortsätter att hävda att naturligt mättat fett, som smör, är farligt att äta för barn, medan de rekommenderar fabriksfetter som lättmargarin.

Annika DahlqvistVetenskapen har dock inte visat att barnens långsiktiga hälsa tjänar på att äta fabriksmat. Deras forskningsreferenser visar inget av det. De handlar bara om kolesterolvärden upp och ner och hit och dit.  Det finns aldrig visat om att kolesterolvärden hos barn visar någon hälsoprognos.
De skriver också “kan” vilket visar att de är medvetna om denna brist.

Däremot finns forskning som visar att barn blir sjukare med margarin än smör.

Diskutera på Annikas blogg


Så här kan du stötta Newsvoice