Förvillarföreningen Vetenskap och Folkbildning fick Harry Martinson-priset i år

publicerad 11 januari 2012
- av NewsVoice

Sveriges Radio

"Det blir föreningen Vetenskap och Folkbildning som kommer att få ta emot Harry Martinson-priset i år. Priset kommer att delas ut i samband med Harry Martinson-sällskapets årshögtid i Jämshög den 5 maj då det också blir prisföreläsning."

"Priset delas ut till den, de eller den organisation som i Harry Martinsons anda verkar för att värna om den lokala och globala miljön, arbetar aktivt för fred mellan människor och fred mellan människa och natur eller odlar eftertanken och poesin som centrala livskvaliteter."

Läs mer

Harry Martinson-sällskapets motivation

"Harry Martinson-priset 2012 tilldelas Föreningen Vetenskap och Folkbildning, för arbetet att i Martinsons anda värna kunskap och fördriva förvillelse."

"Prisutdelning och prisföreläsning sker i samband med Harry Martinson-sällskapets årshögtid i Jämshög, Olofströms kommun, den 5 maj 2012."

Läs mer