Stöd den kollektiva protesten för att stoppa Regeringen från att medverka i nya krig

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 januari 2012
- Torbjörn Sassersson
Libyan children killed by NATO bombs

Libyan children killed by NATO bombs

Svenska JAS har använts för att ge understöd åt NATO som gjort över 3000 bombningar i Libyen. Infrastrukturen är förstörd. 1000-tals människor har dött och 100, 000 tals har blivit hemlösa. Regeringen har använt våra skattepengar för att förstöra. Det sticker även i ögonen då JAS nu blivit mycket mer attraktiv på vapenmarknaden eftersom planet första gången använts i strider.

Sveriges deltagande i kriget i Libyen visar att svenska Regeringen medlöper den amerikanska krigsindustrin. Och vilken diktatur ska jämnas med marken nästa gång inklusive 1000-tals civila oskyldiga? Om det finns 10 olika sätt att bli av med en diktator bör krig var det absolut sämsta alternativet.

Man kan tycka att Sveriges insats var marginell då JAS endast användes (påstås det) för att insamla information om mål på marken. Men det spelar ingen roll. Information och underrättelser är av central betydelse i modern krigsföring.

Krig handlar om pengar, om att ge krigsmaterielindustrin miljardintäkter. Krigsmaterialindustrin påverkar och styr politikerna som både köper och återsäljer den vanliga valsen om att krig ska drivas för att skydda sitt land från terrorister eller störta en diktator på andra sidan jordklotet. Ju förr allmänheten inser detta spel för gallerierna desto bättre.

Stöd den kollektiva anmälan du med

Om du gör det kan du påverka Regeringen att inte bidra till fler krig. Visst är det bra att få bort en diktator och det var ett av skälen som USA försvarade sig med efter att de tog livet av upp emot 1 miljon civila irakier och skapat lidande för flera gånger fler drabbade anhöriga.

Torbjörn Sassersson | Foto Russia Today


Läs mer

Mellanöstern är krigsindustrins mest lönsamma marknadsområde

Wikileaks räddar liv och väcker insikten om krigföring som världens mest framgångsrika affärsidéDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq