Blood Feud: Journalist och anställd på Johnson & Johnson avslöjar dödlig läkemedelsskandal

publicerad 23 februari 2012
- Lena Leusch

År 2004 blev den undersökande journalisten och författarinnan Kathleen Sharp kontaktad av Mark Duxbury, en säljare av legendariska mått för läkemedelsföretaget Johnson & Johnson. 2011 släpptes boken som avhandlar en av de största läkemedelsskandalerna som hittills avslöjats.

Text: Lena Lind

Blood Feud

Procrit är en av de mest dödliga receptbelagda läkemedlen. Fler skandaler avslöjas ständigt men än handlar det troligen om toppen av ett isberg. Hela sanningen om läkemedelsindustrin, alla lögner, mörkläggning, mutor, dödsfall och andra  biverkningar och ur man medvetet pressat ut dessa experimentella och dödliga preparat över hela jorden – allt för att tjäna så mycket som möjligt, ingenting annat. Denna sanning kommer antagligen aldrig i sin helhet få se dagens ljus, det är mycket spel på toppen och de flesta av oss är brickor på spelplanen.

Om förändring tillåts att ske, så kommer det sannolikt att ske med en långsam övergång, om inte en större del av dem som har insyn, samtidigt fattar mod och civilkurage och blir whistleblowers – sanningssägare – på alla nivåer i samhället.

Planer finns att filmatisera boken: ”Blood Feud: The Man Who Blew the Whistle on One of the Deadliest Prescription Drugs Ever – A True Story of Big-Pharma Greed With Deadly Consequences”.

Procrit, developed by Amgen and licensed to pharmaceutical giant Johnson & Johnson, seemed to be a miraculous blood booster. Sold under the brand names Procrit, Epogen, and Aranesp, the drug soon generated billions in annual revenue—and still does.

Enter Mark Duxbury, a star salesman for Johnson & Johnson’s new division, Ortho Biotech, and a passionate promoter of the drug. But as biased marketing studies, doctor payments, off-label promotions and dangerous dosing put patients’ lives at risk, Duxbury turned whistleblower, a decision that leads to jaw-dropping consequences as millions of patients’ lives hang in the balance.

This shocking story, now unfolding in a federal court, will leave you astounded at the waste, fraud and danger lurking in America’s dysfunctional healthcare system–and the stubborn power of one seemingly ordinary man.

Läs mer

Kathleen Sharps hemsida

Noozhawk – Santa Barbara writer’s new book on a prescription drug scandal is on a fast track toward film

Ethicalnag – Recension

Adlibris – Inbunden och CD-bok


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq