Blood Feud: Journalist och anställd på Johnson & Johnson avslöjar dödlig läkemedelsskandal

1

År 2004 blev den undersökande journalisten och författarinnan Kathleen Sharp kontaktad av Mark Duxbury, en säljare av legendariska mått för läkemedelsföretaget Johnson & Johnson. 2011 släpptes boken som avhandlar en av de största läkemedelsskandalerna som hittills avslöjats.

Text: Lena Lind

Blood Feud

Procrit är en av de mest dödliga receptbelagda läkemedlen. Fler skandaler avslöjas ständigt men än handlar det troligen om toppen av ett isberg. Hela sanningen om läkemedelsindustrin, alla lögner, mörkläggning, mutor, dödsfall och andra  biverkningar och ur man medvetet pressat ut dessa experimentella och dödliga preparat över hela jorden – allt för att tjäna så mycket som möjligt, ingenting annat. Denna sanning kommer antagligen aldrig i sin helhet få se dagens ljus, det är mycket spel på toppen och de flesta av oss är brickor på spelplanen.

Om förändring tillåts att ske, så kommer det sannolikt att ske med en långsam övergång, om inte en större del av dem som har insyn, samtidigt fattar mod och civilkurage och blir whistleblowers – sanningssägare – på alla nivåer i samhället.

Planer finns att filmatisera boken: “Blood Feud: The Man Who Blew the Whistle on One of the Deadliest Prescription Drugs Ever – A True Story of Big-Pharma Greed With Deadly Consequences”.

Procrit, developed by Amgen and licensed to pharmaceutical giant Johnson & Johnson, seemed to be a miraculous blood booster. Sold under the brand names Procrit, Epogen, and Aranesp, the drug soon generated billions in annual revenue—and still does.

Enter Mark Duxbury, a star salesman for Johnson & Johnson’s new division, Ortho Biotech, and a passionate promoter of the drug. But as biased marketing studies, doctor payments, off-label promotions and dangerous dosing put patients’ lives at risk, Duxbury turned whistleblower, a decision that leads to jaw-dropping consequences as millions of patients’ lives hang in the balance.

This shocking story, now unfolding in a federal court, will leave you astounded at the waste, fraud and danger lurking in America’s dysfunctional healthcare system–and the stubborn power of one seemingly ordinary man.

Läs mer

Kathleen Sharps hemsida

Noozhawk – Santa Barbara writer’s new book on a prescription drug scandal is on a fast track toward film

Ethicalnag – Recension

Adlibris – Inbunden och CD-bok

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Föregående artikelMonsanto utses till Värsta bolaget – Worst Company Award 2011
Nästa artikelPasteurized milk 150 times more contaminated with blood, pus, feces than fresh raw milk
Lena är en mamma vars son tillfrisknat från en svår diagnos mot "expertisens" odds. Viktor insjuknade 1,5 år gammal (2007) i autism och sjukvårdens standardutlåtande löd - lär dig leva med denna ”medfödda obotliga hjärnskada”. I Stockholmsområdet erbjuds små barn bra beteendeträningsprogram och fysiska hjälpmedel – men trots mångårig erfarenhet och studier på området fnös man åt miljömässiga orsaksfaktorer, kostens roll och ”alternativa” behandlingar. Lena valde att följa magkänslan, och har med hjälp av andra på samma väg uppnått fantastiska resultat, tack vare förändrad kost, effektiva näringstillskott och en hel del moderlig Urkraft. Lena är diplomerad Näringsrådgivare, Samtalsterapeut samt Alkohol- och drogterapeut. Arbetar idag främst med näringsrådgivning och förmedlar passionen för friskvård på flera håll. Bloggar sedan 2009 för att dokumentera sonens läkningsprocess och för att dela med sig av information i sökandet efter pusselbitar till helhetshälsa.
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Pål BergströmD
23 februari 2012 kl 10:50

Tack för intressant information.