Svenska sjukvården dömde Kjell till döden men han överlevde utomlands

  1
  191

  Kirurgerna på tre svenska sjukhus nekade att operera mig. Man ville inte ens ta bort primärtumören. Spridningen var för stor. ”Patienten skulle inte överleva en operation”, skrevs i journalen. Jag skulle trots allt överleva många fler operationer.

  Publicerad 7 feb 2012 07:54

  Ingen i vården berättade att utländska kirurger har en annan inställning. Istället fick jag tips från ett läkemedelsbolag om en fransk leverkirurg, Rene Adam. Två veckor efter telefonsamtalet var jag på plats i Paris. Den franske röntgenläkaren som började undersökningen konstaterade att jag var möjlig att operera, Rene Adam bekräftade och bokade in mig för operation.

  Läs mer


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  1 KOMMENTAR

  1. Det är förskräckligt att den svenska sjukvården inte förmår att tillgodogöra sig kirurgiska framsteg , som sker i andra EU länder. Det drar löje över begreppet ”evidensbaserad vård”.

   Det är faktiskt 2000 talet. Vården måste svara på hur det kan komma sig att det är så här illa.

   Finansiering? Om vården slutar bekosta verkningslösa Statiner till friska, och lägger pengarna på detta så skulle liv sparas. Man skäms över svensk sjukvård när man läser om detta.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här