US Military Tests Heat Ray Weapon on Civilians

publicerad 16 mars 2012
- av NewsVoice
Pain Ray testar mikrovågsvapen - Foto: Wired.com
Pain Ray testar mikrovågsvapen - Foto: Wired.com
Pain Ray testar mikrovågsvapen - Foto: Wired.com

En reporter från Wired och några andra civila testar att bli beskjutna med amerikanska militärens ickedödande mikrovågsvapen som populärt kallas "The Pain Ray" (el. Heat Ray), smärtstrålen. Reporten beskriver hur en mycket stark hetta från ingenstans ansätter hans kropp.

Militären försäkrar att strålen inte penetrerar kroppen utan endast ger en upplevelse av en stark ytlig hetta. Vapnet är ljudlöst och avger inget ljus. Mikrovågskanonen ska kunna användas mot civila för sk "crowd control" dvs för att skingra besvärliga demonstranter.

"In 2010, Gen. Stanley McChrystal, then the commander of U.S. troops in Afghanistan, sent the Heat Ray back to the States after a deployment of mere weeks. His reasoning: it was too great a propaganda boon to the Taliban, who'd say the U.S. was microwaving Afghans, giving them cancer, making them sterile, and so forth. Coming to a protest near you soon America".

Källa