Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Se filmen om Joseph Kony – Ska gripas med hjälp av sociala medier

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 mars 2012
- NewsVoice redaktion

NOTERAT. Joseph Kony i Uganda anses av The International Crime Court (ICC) vara den största brottslingen i världen och har därför första plats på listan. Muammar Gaddafi låg innan han greps på 25:e plats. Kony anklagas för att ha bortfört 30, 000 barn i Uganda för att tvinga in dem i ett krig mot regimen i landet. Kony har tvingat barn att skjuta sina syskon och föräldrar för att få dem under psykisk kontroll. 

Joseph Kony (1964-) är ledare för en paramilitär grupp och synkretistisk nyreligiös rörelse, kallad Herrens motståndsarmé (Lord’s Resistance Army, LRA) i Uganda. LRA bedriver en våldskampanj för att upprätta en teokratisk regering i Uganda. Kony hävdar att han är andemedium och polygamist.

Joseph Kony åtalas på 33 punkter, 12 brott mot mänskligheten, inklusive mord, slaveri, våldtäkt och sexuellt slaveri, samt 21 andra krigsförbrytelser inklusive mord, grymma attacker mot civilbefolkning, plundring och tvångsrekrytering av barn till sin armé. Vissa av barnen han bortför tvingas att bli hans sexslavar.

Den Internationella brottmålsdomstolen (ICC) utfärdade den 6 oktober 2005 en häktningsorder för Kony och fyra andra ledare för Herrens motståndsarmé.

HUR DU KAN HJÄLPA
Donera till Invisible Children: www.stayclassy.org/checkout/donation
Beställ KONY 2012 produkter: invisiblechildrenstore.myshopify.com
Signera lista: causes.com/causes/227-invisible-children

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq