Se filmen om Joseph Kony – Ska gripas med hjälp av sociala medier

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 mars 2012
- NewsVoice redaktion

NOTERAT. Joseph Kony i Uganda anses av The International Crime Court (ICC) vara den största brottslingen i världen och har därför första plats på listan. Muammar Gaddafi låg innan han greps på 25:e plats. Kony anklagas för att ha bortfört 30, 000 barn i Uganda för att tvinga in dem i ett krig mot regimen i landet. Kony har tvingat barn att skjuta sina syskon och föräldrar för att få dem under psykisk kontroll. 

Joseph Kony (1964-) är ledare för en paramilitär grupp och synkretistisk nyreligiös rörelse, kallad Herrens motståndsarmé (Lord’s Resistance Army, LRA) i Uganda. LRA bedriver en våldskampanj för att upprätta en teokratisk regering i Uganda. Kony hävdar att han är andemedium och polygamist.

Joseph Kony åtalas på 33 punkter, 12 brott mot mänskligheten, inklusive mord, slaveri, våldtäkt och sexuellt slaveri, samt 21 andra krigsförbrytelser inklusive mord, grymma attacker mot civilbefolkning, plundring och tvångsrekrytering av barn till sin armé. Vissa av barnen han bortför tvingas att bli hans sexslavar.

Den Internationella brottmålsdomstolen (ICC) utfärdade den 6 oktober 2005 en häktningsorder för Kony och fyra andra ledare för Herrens motståndsarmé.

HUR DU KAN HJÄLPA
Donera till Invisible Children: www.stayclassy.org/checkout/donation
Beställ KONY 2012 produkter: invisiblechildrenstore.myshopify.com
Signera lista: causes.com/causes/227-invisible-children

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Det är nog betydligt närmare sanningen än att man vill hjälpa till av verkligt humanitära skäl.
   Kony har inte varit i Uganda på 6 år, han är ett icke problem just nu.
   Kolla upp reaktionerna från de boende i Uganda när man visade dem videon.
   Finns på You Tube.

   Det är en bluff, false flag så det heter duga.

   Killen som gjort videon erkänner dessutom själv att endast 30% av intäkterna går till Uganda..

 • Vill även tillägga att detta ändå var väldig bra – nu fick vi se att männisor vill förändra världen och agera.

  Detta bevisar hur stor makt sociala medier har och att vi kan alla mobilisera våra krafter för att skapa förändring.

  Fantastiskt att se hur mycket de växte, ett riktigt uppvaknande. Men det är en prototyp 1, vi behöver prototyp 2 som inte har en dold agenda i sig.

 • Att man bör göra någonting åt Kony är det ingen som helst tvekan om.

  Men… VARNING! VARNING!
  Barack Obama har velat gå in i Uganda sedan 2008 då han tillträdde. Och att skicka in amerikanska trupper är det sista jag vill se.

  Och varför skulle Obama (och USA) vara intresserade av Uganda?
  Vad sägs om enbart det faktum att Uganda just nu är Afrikas snabbast växande ekonomi. Har stora guldfyndigheter. Är en av de fåtal platser där det finns fyndigheter av Tantal, vilket är vitalt vid tillverkning av elektroniska produkter som mobiltelefoner, datorer etc.

  Det här kan mycket väl vara en medveten pr-kupp från amerikanska myndigheter för att stärka upp en motivering att gå in i Uganda av helt andra skäl än de som uppges i videon.

  Man ska alltid kritiskt granska även det som ser ut att vara “genuint gott”. Annars gör vi oss själv bara otjänsten att vara godtrogna, och lättledda “fårskockar”.

  Hade exempelvis avsättningen av Saddam varit enda anledningen till gå in i Irak, hade USA inte rört ett finger. Där rörde det sig om ekonomiska skäl. Och så kan fallet även vara här.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *