Johan Ripås vs Alex Schulman – Rykteshantering på webben

1
204

Den 22 mars kl 20:00 2012 sänder SVT2 dokumentären ”Du är googlad” om rykteshantering på webben. Filmen tar upp fallet med dokumentärfilmaren Johan Ripås som producerat den, medverkar och får stå som exempel på ett besvärligt SEO-fall på grund av bla ett blogginlägg av Alex Schulman.

Det började redan 2009

Alex Schulman var arg för en dokumentär som Ripås producerat. Alex Schulman hade framställts som en person som gillar droger. Alex Schulman skrev då av sig ilskan mot TV-producenten Johan Ripås i sin blogg på Aftonbladet och därmed satte sig inlägget som en cementklump i Googles sökresultat på Ripås.

Läs intervjun med Alex Schulman

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här