Johan Ripås vs Alex Schulman – Rykteshantering på webben

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 mars 2012
- NewsVoice redaktion

Den 22 mars kl 20:00 2012 sänder SVT2 dokumentären ”Du är googlad” om rykteshantering på webben. Filmen tar upp fallet med dokumentärfilmaren Johan Ripås som producerat den, medverkar och får stå som exempel på ett besvärligt SEO-fall på grund av bla ett blogginlägg av Alex Schulman.

Det började redan 2009

Alex Schulman var arg för en dokumentär som Ripås producerat. Alex Schulman hade framställts som en person som gillar droger. Alex Schulman skrev då av sig ilskan mot TV-producenten Johan Ripås i sin blogg på Aftonbladet och därmed satte sig inlägget som en cementklump i Googles sökresultat på Ripås.

Läs intervjun med Alex Schulman

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq