Joe Biden varnar Obama med åtal om han godkänner attack mot Iran

publicerad 14 mars 2012
- av NewsVoice
Obama in White House - Photo: Pete Souza, May 5, 2015

KRIG. Vicepresident Joe Biden och den republikanske senatorn Walter Jones varnar skarpt Barack Obama att han kan bli åtalad (impeachment) om USA attackerar Iran [eller Syrien] utan den amerikanska kongressens godkännande.

Text: Torbjörn Sassersson

Nyheten att Obama varnas [resoultion 107] med dessa skarpa ordalag av sin egen vicepresident borde vara material på förstasidorna i världspressen, men tystnaden runt Obama har slutit sig helt under den senaste tiden.

Den 7:e mars 2012 utfärdade Walter Jones en varning till USA:s president Barack Obama som innebär att om Obama anfallar Syrien, Iran eller något annat land – bortsett från om USA först attackeras – kommer Obama att dras inför rätta.

Varningen gavs efter att USA:s försvarsminister Panneta under utskottsförhör öppet erkände att Vita Huset i dag inte agerar utifrån den amerikanska valmanskårens uppdrag eller i enlighet med konstitutionen.

Joe Biden:

"And I made it clear to the president, that if he takes this nation to war in Iran without congressional approval, I will make it my business to impeach him."

Impeachment is a formal process in which an official is accused of unlawful activity, the outcome of which, depending on the country, may include the removal of that official from office as well as other punishment.