Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Folkuppror: Nu ska den förbjudna opastöriserade Åremjölken säljas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 april 2012
- NewsVoice redaktion
Opastoriserad mjölk - Foto: Elisabet Rydell-Janson (NewsVoice har tillstånd)
Opastoriserad mjölk - Foto: Elisabet Rydell-Janson (NewsVoice har tillstånd)
Opastöriserad mjölk – Foto: Elisabet Rydell-Janson

På lördag den 21 april 2012 ska den enligt Livsmedelsverket olagliga Åremjölken säljas för 20 kronor litern i Station Åre. Mjölkautomaten är redan på plats, enligt en artikel i Länstidningen Östersund.

Text och foto: Elisabet Rydell-Janson  

RydellDen stora frågan nu är vad Livsmedelsverket och polisen kommer att göra när försäljningen av den förbjudna mjölken inleds. Ingen tycks veta bestämt, frågan är fri.

Det är Åre Bondgård i Såå, som i höstas återuppstod ur den konkursade Såå Mjölkgård, som står bakom försöket att sälja opastöriserad mjölk i automat i Åre, trots att Livsmedelsverkets regler inte tillåter det. I Station Åre, alldeles utanför Icas kassor, står automaten installerad och klar.

Klockan två på lördag ska försäljningen börja och frågan alla ställer sig nu är: vad kommer att hända då?

Kommer tilltaget att stoppas? Och i så fall hur?

Läs hela artikeln


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq