Folkuppror: Nu ska den förbjudna opastöriserade Åremjölken säljas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 april 2012
- NewsVoice redaktion
Opastoriserad mjölk - Foto: Elisabet Rydell-Janson (NewsVoice har tillstånd)
Opastoriserad mjölk - Foto: Elisabet Rydell-Janson (NewsVoice har tillstånd)
Opastöriserad mjölk – Foto: Elisabet Rydell-Janson

På lördag den 21 april 2012 ska den enligt Livsmedelsverket olagliga Åremjölken säljas för 20 kronor litern i Station Åre. Mjölkautomaten är redan på plats, enligt en artikel i Länstidningen Östersund.

Text och foto: Elisabet Rydell-Janson  

RydellDen stora frågan nu är vad Livsmedelsverket och polisen kommer att göra när försäljningen av den förbjudna mjölken inleds. Ingen tycks veta bestämt, frågan är fri.

Det är Åre Bondgård i Såå, som i höstas återuppstod ur den konkursade Såå Mjölkgård, som står bakom försöket att sälja opastöriserad mjölk i automat i Åre, trots att Livsmedelsverkets regler inte tillåter det. I Station Åre, alldeles utanför Icas kassor, står automaten installerad och klar.

Klockan två på lördag ska försäljningen börja och frågan alla ställer sig nu är: vad kommer att hända då?

Kommer tilltaget att stoppas? Och i så fall hur?

Läs hela artikeln


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Sån mjölk dricker vi varje dag. Opstöriserad alltså. Vi har kor. En dag utan mjölk i kaffet är en förlorad dag. En misslyckad dag. Tänk att en liten skvätt vit mjölk kan betyda så mycket.

 • Läs MJÖLKREVOLUTIONEN av Fredrik Colting så förstår Du hur lyckliga de människorna är som får möjlighet att dricka “naturens mest perfekta mat” och som vi är lurade på av industrin med benäget bistånd av statliga myndigheter.
  Om Du köper boken som bara kostar lite över 100kr får Du vara beredd på att bli både bildat, arg och kamplysten.
  Innan jag läste denna artikel på på NewsVoice hade jag fått ett mail med en länk till tidningen Land där man skriver om samma företeelse.
  Mailet kom från en svensk kvinna som är mjölkbonde i ARGENTINA med 350 SRB kor och ett antal fjällkor på Pampas.
  Hon har tidigare skrivit till mig att det är löjligt att vi inte skulle kunna sälja opastöriserad mjölk i Sverige med vår goda djurhållning, avsaknad av sjukdomar hos korna och det låga tillåtna cellantalet i mjölken.

  http://www.kostdemokrati.se/margareta/2011/10/20/naturlig-mjolk/

  • Ja, på ytan verkar allt vara lugnt och välordnat i Sverige. Men om man skrapar lite på den blanka fernissan, då ser det inte lika trevligt ut längre. Det handlar om hemliga överenskommelser med andra länder, t.ex. vapenavtal med Saudiarabien, och med USA beträffande utsläpp i Sverige av gifter i luften som vi andas genom s.k. Chemtrails. GOOGLA!!! Vidare om översitteri och maktmissbruk, t.ex. Strålskyddsmyndigheten som lägger ner utredning av chef misstänkt för koppling till mobilindustrin, samt fallet Domenic på Gotland) – allt nertystat genom noll rapportering i gammalmedia. Det finns mycket mer som inte tål granskning.
   Så ju förr vi inser att makthavarna inte vill oss “vanliga” medborgare väl, desto bättre!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *