Ibogain – naturmedlet mot missbruk som får läkemedelsindustrin att svettas

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 22 april 2012
- NewsVoice redaktion

ibogainIbogain är ett mycket effektivt naturmedel mot många former av missbruk inklusive tungt heroinberoende. I Sydafrika jobbar Dr Anwar Jeewa på en rehabiliteringsklinik för missbrukare. Jeewa berättar hur Ibogain fungerar, men att få känner till medlet. 

Anwar Jeewa berättar om att läkemedelsindustrin “Big Pharma” skyr iboga-plantans helande egenskaper av tre skäl.

  • Big Pharma tjänar redan miljardbelopp på att sälja legala droger som ersätter missbrukarnas illegala droger. Många av dessa “läkemedel” är i sig själva beroendeframkallande och de fungerar [eventuellt] bara så länge som patienterna intar dessa.
  • Big Pharma kan inte patentera ibogain eftersom den verksamma substansen är en naturlig ingrediens i en naturväxt.
  • Ibogain kan ta bort absitens med endast 1-3 doser och dessutom göra drogmissbrukaren fri från återfall och förnyat missbruk.

Anwar Jeewa menar att läkemedelsbolagens framgång bara är c:a 10% medan de som får ibogainbehandling når mellan 60-75% framgång dvs dessa patienter återfaller inte i missbruk.

FAKTA: Ibogain är en indol-alkaloid med antiaddiktiva och hallucinogena egenskaper. Alkaloiden utvinns i första hand ur den tropiska växten Tabernanthe iboga som är inhemsk i Västafrika nära ekvatorn. Ibogain har också isolerats ur buskarna Tabernanthe manii, Ervatamia yunnanensis och Ervatamia Orentalis. Buskar är medlemmar av familjen Oleanderväxter (Apocynacae). Ibogain har uppmärksammats för sin förmåga att avbryta missbruk, främst av opiattyp, det vill säga heroin, morfin och kodein och har vid djurförsök även botat alkohol-, kokain-, nikotin- och metamfetaminberoende.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice