Ibogain – naturmedlet mot missbruk som får läkemedelsindustrin att svettas

3

ibogainIbogain är ett mycket effektivt naturmedel mot många former av missbruk inklusive tungt heroinberoende. I Sydafrika jobbar Dr Anwar Jeewa på en rehabiliteringsklinik för missbrukare. Jeewa berättar hur Ibogain fungerar, men att få känner till medlet. 

Anwar Jeewa berättar om att läkemedelsindustrin “Big Pharma” skyr iboga-plantans helande egenskaper av tre skäl.

  • Big Pharma tjänar redan miljardbelopp på att sälja legala droger som ersätter missbrukarnas illegala droger. Många av dessa “läkemedel” är i sig själva beroendeframkallande och de fungerar [eventuellt] bara så länge som patienterna intar dessa.
  • Big Pharma kan inte patentera ibogain eftersom den verksamma substansen är en naturlig ingrediens i en naturväxt.
  • Ibogain kan ta bort absitens med endast 1-3 doser och dessutom göra drogmissbrukaren fri från återfall och förnyat missbruk.

Anwar Jeewa menar att läkemedelsbolagens framgång bara är c:a 10% medan de som får ibogainbehandling når mellan 60-75% framgång dvs dessa patienter återfaller inte i missbruk.

FAKTA: Ibogain är en indol-alkaloid med antiaddiktiva och hallucinogena egenskaper. Alkaloiden utvinns i första hand ur den tropiska växten Tabernanthe iboga som är inhemsk i Västafrika nära ekvatorn. Ibogain har också isolerats ur buskarna Tabernanthe manii, Ervatamia yunnanensis och Ervatamia Orentalis. Buskar är medlemmar av familjen Oleanderväxter (Apocynacae). Ibogain har uppmärksammats för sin förmåga att avbryta missbruk, främst av opiattyp, det vill säga heroin, morfin och kodein och har vid djurförsök även botat alkohol-, kokain-, nikotin- och metamfetaminberoende.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Antonio
Antonio
Gäst
18 augusti 2016 kl 15:40

Jag själv behandlas med suboxone som har hjälpt mig att återfå mitt liv . Dock vore det skönt att slippa var bunden till detta och att slippa ha rädslan att ta återfall om man slutar med det . Så det är väldigt intressant detta !!

Lotta
Lotta
Gäst
28 april 2012 kl 18:32

Jag känner till en kille som blev fri från mångårigt missbruk av tung narkotika med hjälp av Ibogain.
Letade efter ett inslag på Youtube från TV4 som tyvärr inte finns kvar men som tur var hittade jag inslaget på en annan plats. Det var ett reportage av “Drevet”. När jag såg inslaget så tänkte jag i mitt stilla sinne – det här är “för” bra – det kommer behandlas med tystnad och ointresse från makthåll. Och så har det blivit. Bra att du tar upp det här!
här är reportaget från TV4

http://bubblare.se/movie/ibogain_behandling

Karin
Karin
Gäst
Reply to  Lotta
6 maj 2012 kl 19:31

Tack för den filmen Lotta! Mycket upplysande.
Ska bli spännande att se vad som händer, om det blir någon vidare forskning. CIA och Wall Street får väl hjärtsnörp… (En tredjedel av handeln misstänks vara tvätt av narkotika-pengar..)
Sund inställning att inte vilja använda knarkare som försökskaniner. Man skulle praktisera samma tanke vad gäller unga flickor och Gardasil eller hela svenska folket och två veckor-prövat svininfluensavaccin också!