Liv hittades på Mars 1976 av Vikingsonden enligt forskargrupp

publicerad 13 april 2012
- av NewsVoice
Elysium Planitia, Mars. Image: NASA/JPL-Caltech
Mars 1976 liv hittades av Viking
Viking fann liv på Mars 1976 – Foto: NASA

Nya analyser av 36 år gamla data insamlade av NASA:s Vikingsond som landade på Mars 1976 visar att liv hittades, enligt en internationell forskargrupp. För att bekräfta detta behövs ingen bemannad resa till Mars.

Det räcker med att skicka dit ett mikroskop som kan filma bakterierna i rörelse. Det säger biologen Joseph Miller vid “University of Southern California’s Keck School of Medicine” till Discovery News.

Den nya undersökningen analyserade hårddata från 1976 rent numeriskt. Forskarna fann nära korrelationer mellan Vikingsondens data och biologiska data från jorden. Även om resultaten måste bekräftas genom ett nytt besök på Mars menar ändå Miller att han är säker.

“On the basis of what we’ve done so far, I’d say I’m 99 percent sure there’s life there,” Joseph Miller.

Det är värt att notera att whistleblowers med hög trovärdighet under många år hävdat att NASA mörklagt att de fann bevis för liv på Mars redan 1976. För de som följt dessa whistleblowers på nätet är därför inte resultaten en nyhet.

Forskarna publicerade sina resultat i “The International Journal of Aeronautical and Space Sciences”.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Det handlar alltså om mikroliv som man hittade 1976.
    Men det allra värsta är att inte ens det ska vi få reda på.
    NASA vill sprida bilden av ett totalt dött universum där inget liv finns.

  • Det finnsen fallen föreställningsvärld att bevara, som den att det finns platser där liv inte kan existera! De stora havsdjupen, höga höjder under glaciärer är exempel på jordiska platser som utpekats, men i samtliga fall har man funnit liv där man sökt efter det…Det är alltså falska föreställningar man vill bevara, eller det som Marx kallade ideologi, och av det kan man förstå varför Marxister betraktade sin ideologi som vetenskap. Alla andra hade ju fel!!!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *