Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Liv hittades på Mars 1976 av Vikingsonden enligt forskargrupp

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 april 2012
- NewsVoice redaktion
Elysium Planitia, Mars. Image: NASA/JPL-Caltech
Mars 1976 liv hittades av Viking
Viking fann liv på Mars 1976 – Foto: NASA

Nya analyser av 36 år gamla data insamlade av NASA:s Vikingsond som landade på Mars 1976 visar att liv hittades, enligt en internationell forskargrupp. För att bekräfta detta behövs ingen bemannad resa till Mars.

Det räcker med att skicka dit ett mikroskop som kan filma bakterierna i rörelse. Det säger biologen Joseph Miller vid “University of Southern California’s Keck School of Medicine” till Discovery News.

Den nya undersökningen analyserade hårddata från 1976 rent numeriskt. Forskarna fann nära korrelationer mellan Vikingsondens data och biologiska data från jorden. Även om resultaten måste bekräftas genom ett nytt besök på Mars menar ändå Miller att han är säker.

“On the basis of what we’ve done so far, I’d say I’m 99 percent sure there’s life there,” Joseph Miller.

Det är värt att notera att whistleblowers med hög trovärdighet under många år hävdat att NASA mörklagt att de fann bevis för liv på Mars redan 1976. För de som följt dessa whistleblowers på nätet är därför inte resultaten en nyhet.

Forskarna publicerade sina resultat i “The International Journal of Aeronautical and Space Sciences”.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq