Övervakning av radioaktiv strålning i fisk efter Fukushima överges

publicerad 13 april 2012
- av NewsVoice
Fukushima, Kevin Kamps - Foto: RT.com

Kevin Kamps från organisationen "Beyond Nuclear" intervjuas av Thom Hartmann, Russia Today. Kevin Kamps berättar om hur radioaktivt vatten från Fukushimakatastrofen i mars 2011 rör sig mot USA över Stilla havet.

Trots katastrofen startar Japan upp sina reaktorer igen och i USA överger myndigheterna extra övervakning (post Fukushima food monitoring) av radioaktivt innehåll i fisk. Medborgarna i USA och andra länder tvingas till att själva undersöka halten av radioaktivitet sin mat med Geigermätare. Det radioaktiva bältet av vatten når USA under 2013. Det har redan nått Hawaii.

Text: NewsVoice

Fukushima, Kevin Kamps
Fukushima, Kevin Kamps - Foto: RT.com