Supervitamin D

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 april 2012
- NewsVoice redaktion

Annika DahlqvistSupervitamin D: Aktivt skydd mot kroniska sjukdomar, av professor Jörg Spitz.

I boken berättar han om alla nyttoeffekter vi har av D-vitamin: Förbättrat infektionsförsvar, mindre autoimmuna sjukdomar, bättre skelettstyrka, bättre hjärthälsa, bättre humör etc. Detta stämmer med att alla dessa folksjukdomar är mycket vanligare på de solfattiga delarna av jordklotet. Han tar också upp praktiska aspekter: Dosering, solning, mätning av blodnivåerna mm.

Den enda nackdelen med boken är att han tydligen inte är medveten om hur farlig solskyddskrämerna är, utan rekommenderar dem i undantagsfall.

Notis: Annika Dahlqvist

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq