2000 delfiner, pelikaner och andra fåglar dog längs Perus stränder

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 maj 2012
- NewsVoice redaktion

Perus regering har utfärdat en varning till alla medborgare och turister i Peru. Håll er borta från stränderna lyder uppmaningen medan vi undersöker orsaken till massdöden som plågat Perus norra kust sedan en tid.

”At least 1, 200 birds, mostly pelicans, washed up dead along a stretch of Peru’s northern Pacific coastline in recent weeks, health officials said, after an estimated 800 dolphins died in the same area in recent months.”

En möjlig orsak är svält meddelar Perus jordbruksdepartement. Varningen till turister och medborgare i Peru kommer lägligt när turistsäsongen är över.

Läs mer i MSNBC


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq