Anders Sultan: Etablissemanget försöker (baserat på tro) förbjuda silver i hälsoprodukter

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 maj 2012
- Torbjörn Sassersson

Anders SultanSvenskt Vattens VD Anders Finnson debatterar i NyTeknik för att ett brett förbud mot silver i konsumentprodukter bör införas. Det sker bara några dagar efter att miljöminister Lena Ek sagt att man bör ta bort silver från marknaden. Utspelen verkar vara samordnade. Etablissemanget tycks vilja förbjuda allt silver i träningskläder, skärbrädor och kolloidalt silver, skriver Anders Sultan bakom ett bolag som säljer hälsotillskott.

Text: Anders Sultan

Detta trots att silverutsläppen minskat med 90% sedan toppen i slutet av 1980-talet och att det inte finns varken miljöskador eller resistenta bakterier rapporterade från denna era.

Detta trots att påståenden om uppkomsten av resistenta bakterier bara är spekulationer och inte finns påvisade i en enda studie. Man ”tror” och spekulerar i att det kan vara skadligt. Det ”kan” är ett vanligt ord, men hur ofta förbjuds saker som man ”tror” är farliga?

Vi har levt med silver vid vår sida i tusentals år i halsband, armband, ringar, bestick, tallrikar och bägare. Trots det envisas man med att försöka få folk att tro att just nu så kommer alla bakterier bli immuna mot det lilla silver som kommer till reningsverken. Detta trots att det kom 10 gånger mer på slutet av 1980-talet, utan att det blev några problem.

Påståenden om risker för akvatiskt liv är baserade på studier som gjorts under felaktiga former i sterila akvarier helt utan inslag av organiskt material. I naturen binder sig reaktiva silverjoner med organiskt material och silvret omvandlas bla till silversulfid, faller till botten och införlivas i bottensedimentet. Silversulfid är inte klassat som giftigt för vattenlevande organismer. Detta försöker Svenskt Vatten sopa under mattan. Man låtsas inte om det överhuvudtaget. I naturen är silver ofarligt men i laboratoriet har man lyckats – med viss ansträngning – att visa att det ”kan” vara farligt för fiskar.

Hur farligt är läkemedelsrester för fiskar? Där VET man hur farligt det är. Läkemedel skapar tvåkönade fiskar, vilket enligt Svenskt Vatten tydligen är att föredra framför att lite naturligt grundämne återgår till naturen, där det en gång kom ifrån? Man gör inga större ansträngningar för att se till att vi slipper dricka antidepressiv medicin, antibiotikarester eller olika hormonpreparat.

Silver är enklare att jaga

I flera år har nu Svenskt vatten med flera ojat sig över hur giftiga silverjoner är när de kommer ut i våra vattendrag. Fiskarna dör av ett mikrogram silverjoner påstås det, men det är baserat på forskningsfusk från studier i  sterila akvarier, där det inte finns organiskt material. Man baserar experimenten på en miljö som inte påminner om hur naturen fungerar.

Det ultimata beviset på det utbredda forskningsfusket med en uppenbar dold agenda är produkten Tetra Medica Fungistop. När man har svamp eller bakterieangrepp på sina akvariefiskar, vad gör akvarieägare då? Jo, de häller Fungistop, som består av en silverkolloid med styrkan 2000 ppm, rakt ned bland fiskarna. Fiskarna dör konstigt nog inte av detta utan får istället hjälp med att läka sår och bli av med bakterie- och svampangrepp. 

Halten 2000 ppm motsvarar att hälla ned 2 liter rent 10 ppm starkt kolloidalt silver ner i ett akvarium med storleken 20 liter. Se mer information.

Ministrar i arbete för industrin igen?

Undrar vem som far med osanning och håller tillbaka sanningen om silverjoners giftighet i vatten? Jag tror inte det är akvariefiskägarna i alla fall.

Tycker du att det börjar lukta ministerstyre? Ska man få förbjuda ett ofarligt grundämne i konsumentprodukter baserat på lösryckt spekulation? För man vet inte, man ”tror”, man ”antar” och saker och ting ”kan”.

Dags att stämma i bäcken – innan vi är överkörda av människor som påstår att man agerar för människors bästa. Big Pharma har i USA konstaterats ligga bakom pengar som slussats till miljörörelsen för att visa att silver ”kan” vara farligt.

Uttryck gärna din åsikt till Lena Ek.

Text: Anders Sultan, Ion Silver

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq